DE SISTE RYKTENE FRA HEDMARK OG OPPLAND

(Foto: Ringsaker Blad)

Vinteren i Oppland og Hedmark er aldri kjedelig. Elverum har nok en gang stukket i fra som regionens ledende klubb, om ikke annet så hvertfall på det sportslige plan.Ham-Kam, Hønefoss og Brummundal havnet alle i samme avdeling i 2.divisjon. Nå starter de andre lagene jakten på de sorte og hvite. I Kongsvinger er sesongen ennå ikke over, men allerede kan flere sentrale brikker være på vei bort.

Tidligere Strømsgodset- og Vålerenga-spiller Rune Hagen, den mindre kjente tvillingbroren til Erik «Panzer» Hagen er i snakk med <

style=»text-decoration: underline;»>Lillehammer
> om et trenerverv. Hvilken rolle det blir er ikke bestemt, men både klubb og trener er meget interessert i et samarbeid.

Samtidig har høyreback Sindre Tråseth vært i Dala på prøvespill. Han var i fjor i USA for å spille college-fotball men er hjemme igjen og skal være på jakt etter en klubb på høyere nivå enn 3.divisjon.

<

style=»text-decoration: underline;»>Brumunddal
> har vært i samtaler med Stian Simenstad fra Gjøvik/Lyn. Venstrebacken skal visstnok også være sterkt ønsket av både Raufoss og Elverum. Han blir helt sikkert ikke værende i Gjøvik/Lyn.

En annen Gjøvik/Lyn spiller som er ønsket på Sveum er Mahmoud El Laham. Den 21 år gamle midtbanespilleren har trent med Dala et par ganger allerede og er høyaktuell for kontrakt der. Han har også trent med Raufoss.

Sigurd Ertsås seg i Brumunddal. Spissen kom inn i sommer og reddet næmest plassen på egenhånd for Dala. Han var ønsket videre, men har valgt å trappe ned på nytt.

– Totalpakka gjorde at det ikke helt gikk opp for meg, sier Ertsås til Hamar Arbeiderblad.

Nå vender han trolig tilbake til MK Domkirkeodden.

– Jeg har tenkt å ringe MBK og høre om jeg kan komme på prøvespill der. Men jeg har fått en caps hvor det står «judas» på, så jeg aner ikke om jeg er ønsket tilbake, sier Ertsås lattermildt til HA.

Brumunddal har også vært interessert i Morten Strand fra Gjøvik/Lyn og Ole Anders Skogli fra Raufoss, men disse skal ikke være aktuelle lenger.

Dala ønsker å signere så mange som mulig fra årets stall før jul, men allerede nå ser vi at det kan bli noen hektiske timer midt i julestria for de hvite og blå.

I <

style=»text-decoration: underline;»>Gjøvik/Lyn
> mister man en hel spillerstall. Nå vil man satse på å bygge opp laget igjen med unge lokale spillere. En prosess man er forberedt på at skal ta tid. Nå har de hentet toppscorer i Kolbu, Sindre Haugli Pedersen.

<

style=»text-decoration: underline;»>Raufoss
> har ennå ikke klart å komme til enighet om en sluttavtale for trener Espen Haug. Nå drøyer også prosessen med å sette sammen neste års spillerstall. En rekke spillere fra årets tropp er på vei bort Det spekuleres i at flere av spillerne på kontrakt har en nedrykksklausul som gjør at de kan gå gratis etter denne sesongen.

Alonso Sanchez er ferdig i klubben og spillere som Wrele, Lee Jones og Simen Næss er også svært usikre.

Ledelsen i klubben ønsker å bruke god tid på å finne de riktige spillerne som kan ta klubben raskest mulig tilbake til OBOS-ligaen, men vil gjerne ha en ny trener på plass først.

Det tidligere Lyn og Stabæk-talentet Sondre Solholm Johansen har vært nærme tippeligaspill med Strømsgodset i år og har vært på benken i flere kamper. Nå utløper kontrakten til midtstopperen og han vurderer et klubbskifte for å få spilletid. Det kan være aktuelt med en permanent overgang eller ny kontrakt med Godset og utlån.

Nå er flere 2.divisjonsklubber på jakt etter midtstopperen. Ham-Kam og gamleklubben Asker skal alle være svært interessert i å hente midtstoppertalentet som trenger spilletid på høyere nivå enn nye 3.divisjon.

<

style=»text-decoration: underline;»>Ham-Kam>
har hatt Brummundals Stian Nyhus på trening. Trolig kun på eget iniativ, men trener Kevin Knappen har et godt forhold til Nyhus og man vet aldri.

Kamma jakter også en ny spiss. Nå kjemper skal de visstnok kjempe med Elverum om den kontraktsløse Hønefoss-toppscoreren Kevin Bosse Beugre. Spissen har tidligere vært toppscorer i 1.divisjon og kan fort vært aktuell for større klubber.

Ellers jobber Knappen med å re-signere de mest sentrale spillerne fra årets stall.

<

style=»text-decoration: underline;»>Hønefoss
> vil trolig få et tøft år i 2.divisjon. Den gamle storklubben klarte seg akkurat men sliter med økonomiske problemer. Nå forsvinner trolig mange av de beste spillerne. En som er på vei bort er Jo Inge Bergets lillebror, Ole Petter. Han har vist seg frem for blant annet Skeid. Det skal også være interesse fra Sverige for den offensive midtbanespilleren.

<

style=»text-decoration: underline;»>Elverum>
jakter som nevnt over ny spiss, og har flere alternativer på blokka. Brattvågs Michael Karlsen, Magnus Solum i Raufoss og Fram Larviks Markus Naglestad er alle aktuelle. Sistnevnte skal også være på blokka til Raufoss, Kongsvinger og Mjøndalen etter en ny fantastisk sesong i 2.divisjon.

Bortsett fra dette er det stille og rolig ettersom spillerne har vært på ferie. Det er ventet flere prøvespillere og mye aktivitet de neste ukene. Midtbanespiller Remi Svinland skal fortsatt være aktuell for Sogndal og venter på en avgjørelse fra saftbygda. Her er også Mjøndalen inne i bildet.

<

style=»text-decoration: underline;»>Kongsvinger>
er ennå ikke ferdig med sesongen. Nå gjenstår de siste kampene i kvaliken for Luis Pimentas menn.

Ifølge våre kilder vil trolig ikke Pimenta få tilbud om ny kontrakt med klubben. Ledelsen i KIL og flere i styret skal være så lei av portugiserens oppførsel at de mener det er best at han forlater KIL nå, til tross for de enorme sportslige resultatene han har skaffet klubben.

Etter hva Fotballkanalen erfarer skal Kongsvinger ha vært klare til å skille lag med Pimenta en uke før semifinalen mot Godset. Styret hadde saken oppe i styremøte, og ble enig om at han ikke skulle tilbys ny kontrakt. Nå har de bestemt seg for å vente til sesongen er over før det tas en endelig avgjørelse.

Dette vil trolig ikke være noe stort problem fra Pimenta som skal ha blitt diskutert som en seriøs kandidat til å ta over for Kjell Jonevret i Viking. En jobb britiske Ian Burchnall fikk tilbud om i dag.

Pimenta vil trolig ikke ha noe problem med å finne seg en ny arbeidsgiver og kan fort få følge av flere av sine spillere til en Tippeligaklubb.

Adem Güven har blomstret etter comebacket i Norge og nå kan vingen gå gratis til ny klubb etter denne sesongen. Både gamleklubben Odd og Brann skal være interessert i å hente Güven til klubben.

Sarpsborg 08 står klare til å kjøpe Martin Ellingsen. De ser på Ellingsen som en perfekt erstatter for Anders Trondsen som trolig selges innen kort tid. En rekke klubber i både Sverige og Norge har fulgt nøye med på KILs midtbanejuvel i høst og KIL vil garantert motta bud i løpet av vinteren.

Andre spillere som skal være interessante for klubber på høyere nivå er høyreback Fredrik Pålerud og midtstopper Adrian Ovlien.

Tidligere KIL-trener Andre Bergdølmo har blitt kontaktet av <

style=»text-decoration: underline;»>Jevnaker.>
Han er ønsket som ny trener i klubben som ønsker å komme seg opp igjen etter nedrykket til 4.divisjon.

Fotballkanalen

268 Artikler