Rosenborg mot Valur – RBK trenger minst tomålsseier for å sikre avansement

Rosenborg har fått seg en ukes hvile før de i dag skal prøve å ta igjen 0-1-tapet for Valur i den første kampen. Rosenborg er favoritter, men skal prestere bedre enn det de gjorde forrige uke på Island.

Rosenborg BK – Valur Reykjavik
Lerkendal stadion, Trondheim
Champions League-kvalifisering, runde 1
Onsdag klokken 19.45

Begge de to lagene hadde sjanser til å score tidlig i oppgjøret, så det var ikke ufortjent da islendingene til slutt gjorde det i det 84. minutt ved en heading av Eidur Aron Sigurbjörnsson.

RBK klarte aldri å omsette det spillermessige overtaket de hadde til scoring, mens Valur omsider fikk uttelling på dødball. Det betyr at RBK må vinne med to mål på Lerkendal i kveld, en oppgave som ikke vil bli enkel mot et meget godt organiserte islandsk lag.

Klubben som til slutt står igjen som vinner etter dobbeltoppgjøret skal ut mot enten Celtic eller Alashkert. Etter alle solemerker blir det Celtic, som leder 3-0 før sin hjemmekamp klokken 20.45 i kveld. Celtic var som kjent det laget som slo Rosenborg ut av CL-kvalifiseringen forrige sesong.

Lagnyheter

Rosenborg har fortsatt både Anders Ågnes Konradsen, Yann-Erik de Lanlay og Samuel Adegbenro ute med skader, men Pål Andre Helland utelukker ikke at han kan spille i kveld. Også Matthias Vilhjalmsson er klar for spill etter skademarerittet, og starter trolig på benken.

Vingen er i troppen, og om han ikke skulle starte er det store muligheter for at vi får se han i løpet av kampen, spesielt om man enda ikke ksulle ha fått hull på byllen utover i andre omgang.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling; Helland, Jensen, Trondsen, Botheim; Søderlund, Bendtner

Valur: Einarsson; Sævarsson, Sigurbjörnsson, Eiriksson; Geirsson, Finsen, Sigurdsson, Larusson; Thomsen, Pedersen

TV og live stream

Så langt er det ingenting som tyder på at kampen kommer til å gå på en åpen TV-kanal i Norge, men den kommer til å være tilgjengelig på Eurosport Player. Det er heller ingen andre tilbydere eller distributører på nettet som kommer til å vise dette oppgjøret fra Champions League-kvalifiseringen. Vi kommer tilbake om det kommer ny informasjon før avspark.

Oddstips til kampen mellom Rosenborg og Valur

Rosenborg har kniven på strupen i dette oppgjøret, og trønderne skal vinne med minst to mål for å gå direkte videre. Ved 1-0 blir det ekstraomganger, mens 2-1-seier sørger for at Rosenborg er ute av Champions League for denne gang.

Rosenborg stiller med et sterkt mannskap, og med en Helland trolig tilbake i startoppstillingen er RBK-laget ikke langt unna komplett igjen. Man starter trolig med to spisser og en offensiv tilnærming, noe vi tror vil lykkes på hjemmebane. Men man skal være tålmodig, da islendingene viste at de er meget godt organisert defensivt i det første oppgjøret.

Vi tror Rosenborg akkurat klarer å hale i land seieren som sikrer avansement, og går for uavgjort med 0-2 i handicap, til den meget fine oddsen 3.85 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler