Spilltips: Få problemer for Rosenborg på hjemmebane

Rosenborg Maribor spilltips live stream

De regjerende norske mesterne var klart bedre enn tilsvarende lag fra Slovenia, og vant til slutt 3-1 på Stadion Ljudski vrt. Nå skal avansementet sikres hjemme i Trondheim.

Rosenborg BK – NK Maribor (3-1)
Lerkendal stadion, Trondheim
Champions League-kvalik
Tirsdag klokken 19:00

Rosenborg skal altså tape med tre mål eller mer i dette oppgjøret om Champions League-eventyret skal slutte for denne gang. Og ikke bare får Rosenborg muligheten til å spille den fjerde og avgjørende kvalifiseringsrunden til Champions League ved avansement, de er også sikret deltakelse i gruppespillet i Europa League, uansett hvordan det går i de to kampene.

Søderlunds revansjekveld

Det var en perfekt gjennomført bortekamp av trønderne, og vi kommer på ingen måte unna Alexander Søderlund. RBK-spissen som har hatt ekstremt mye motgang denne sesongen, ble syndebukk i straffekonken da RBK røk ut for Aalesund i Cupen, og målene har uteblitt i store deler av året. Men forrige uke svarte han så til de grader på tiltale med et fantastisk frisparkmål fra 25 meter før han kriget inn den viktige 2-0-scoringen.

Mike Jensen scoret det tredje målet for trønderne, bare minuttet etter at Maribor hadde redusert. Faktisk ble målet scoret så hurtig at produsentene fortsatt viste reprise av hjemmelagets mål når Mike Jensen banket ballen i nettet.

Ungguttene gjorde jobben i helgen

Rosenborg stilte med både Erik Botheim og Emil Konradsen Ceide på topp i Eliteserie-oppgjøret mot Tromsø i helgen, og førstnevnte scoret likeså godt hattrick, mens sistnevnte assisterte to av dem.

Kampen ble vunnet 5-2, og Rosenborg er på full fart mot toppen av Eliteserie-tabellen. Både Molde og Glimt vant sine kamper, og Rosenborg er femteplassert, åtte poeng bak ligaleder Molde.

Kan møte Frank Boli og Tokmac Nguen

Motstander i en eventuell fjerde kvalifiseringsrunde blir vinneren av dobbeltoppgjøret mellom Dinamo Zagreb og Ferencváros. Zagreb var klare favoritter her, men ungarerne tok med seg et sterkt 1-1-resultat fra det første oppgjøret i Kroatia.

Ferencváros har vært i søkelyset i norske sportsmedier denne sommeren. Først fordi tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen har storspilt for klubben i sommer, med tre mål på fem kamper i CL-kvaliken, og fire mål på syv starter i den ungarske ligaen.

I tillegg er Franck Boli, som gikk fra Stabæk tidligere i sommer til klubben, klar for spill i den neste kvalifiseringsrunden.

Dinamo Zagreb er mest kjent for å ha hatt spillere som Luka Modric og Mario Mandžukić på laget tidligere, blant annet når de tapte 1-2 mot Brann i Bergen i UEFA-cupen tilbake i 2007.

Om Rosenborg mot formodning skulle tape stygt hjemme mot Maribor, venter Ludogorets eller TNS i fjerde kvalifiseringsrunde av Europa League.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Trondsen, Konradsen; Akintola, Søderlund, Adegbenro

Maribor: Piric; Milec, Ivkovic, Pericic, Viler; Cretu, Vrhovec; Hotic, Kronaveter, Kotnik; Tavares

Spilltips: Rosenborg cruiser til neste runde

Maribor var direkte svak i det første oppgjøret, og om Rosenborg spiller som de har gjort de siste ukene, skal dette bli komfortabelt for trønderne.

Vi tror blant annet Søderlund i storform sørger for en behagelig seier mot et Maribor-lag som raskt får fokuset rettet mot Europa League-playoff.

Vårt spilltips er over 2.5 mål til Rosenborg. Det gir 3.85 i odds hos Unibet!

TV og live stream

Du får sett kampen på TV2 Sport 1 eller TV2 Sumo. Unibet sender også oppgjøret, men vær obs på IP-restriksjoner i Norge der.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler