Spilltips: Det blir med nesten for Rosenborg

Rosenborg Dinamo Zagreb live stream spilltips

Rosenborg var fullt på høyde med Dinamo Zagreb i den første kampen, og trønderne kan fint finne på å vinne med både to og tre mål på hjemmebane, men da skal de samtidig holde nullen.

Rosenborg – Dinamo Zagreb (0-2)
Lerkendal stadion, Trondheim
Champions League-playoff
Tirsdag klokken 21:00

Det kan bli vanskelig. Kroatene viste forrige uke at de er svært farlig på kontringer, og det vil de få muligheten til når Rosenborg i kveld er nødt til å angripe.

Marius Lundemo laget straffe og Even Hovland hadde en uheldig inngripen i forsvaret i det første oppgjøret, som sørget for at Rosenborg har med seg 0-2 i bagasjen før returmøtet.

Med andre ord skal det mye til for at Rosenborg blir å se i Mesterliga-gruppespillet, for første gang på 12 år. Rosenborg er nemlig etter alle solemerker nødt til å holde nullen, samtidig som de må score minst to mål.

Uansett hvordan det går er Rosenborg sikret deltakelse i Europa Leagues gruppespill, noe som da blir det fjerde gruppespillet på fem sesonger for trønderne.

Det er ikke meldt om noen nye skader hos trønderne, som for øvrig har forsterket stallen siden forrige uke. Landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen er kommet på lån fra nederlandske AZ Alkmaar, men den høyreiste 27-åringen er ikke spilleberettiget til dette oppgjøret.

Dinamo Zagreb har et av sine mest habile lag på mange år, med det spanske supertalentet Daniel «Dani» Olmo Carvajal i spissen. Olmo kom fra Barcelonas akademi som 16 åring, og 21-åringen har vært fast på Dinamos lag siden han var 17.

Den offensive midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i Kroatia i fjor, og i desember 2018 ble Olmo kåret til Europeisk fotballs ellevte beste talent, i den anerkjente kåringen til Tuttosport, kalt «Golden Boy».

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Lundemo, Konradsen; Akintola, Søderlund, Adegbenro

Dinamo Zagreb: Livakovic; Stojanovic, Dilaver, Peric, Leovac; Moro, Ademi; Hajrovic, Olmo, Orsic; Petkovic

Spilltips: Rosenborg vinner

Som nevnt, Rosenborg skal og må fremover i kveld. Vi synes Rosenborg var fullt på høyde med kroatene forrige uke, og det var synd med de to personlige feilene i den første omgangen.

Rosenborg har vært bedre på hjemmebane enn borte så langt i kvalifiseringen, og vi tror trønderne reiser seg foran et nesten fullsatt Lerkendal. Det kommer til å bli en minnerik kveld, i det som er Rosenborgs viktigste kamp på veldig mange år.

Om det holder til avansement? Det er vi mer usikker på, men med seier skal Rosenborg uansett være svært stolte av prestasjonene sine, og si seg godt fornøyd med nok et europeisk gruppespill.

Seier til Rosenborg gir oddsen 2.80 hos Unibet!

SPILL HER!

TV og live stream

Kampen kommer til å bli sendt på selveste hovedkanalen til TV2, i tillegg til strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler