Glenn Andreassen photo

Viktig bortemål sørger for at håpet om avansement enda lever for Rosenborg

Det var Birger Meling som ga trønderne ledelsen etter et flott skudd fra rett innenfor 16-meteren, men slapt press og dårlig forsvarsspill sørget for at Celtic scoret tre relativt enkle mål på Celtic park.

Foto: Jeff Holmes/PA Wire/PA Images

Rosenborg BK – Celtic FC
Lerkendal stadion, Trondheim
Champions League-kvalifiseringen
Runde 2, kamp 2
Onsdag klokken 20.45

Gjestene var gode og fullt på høyde med Celtic frem til man gikk opp i ledelsen, men etter det skrudde skottene opp tempoet betraktelig. Utligningen var fortjent, og i andre omgang var det enveiskjøring og klasseforskjell på lagene, men alle målene kunne vært unngått med mer disiplin i Rosenborg-laget.

Så det er ingen tvil om at trønderne må heve spillet sitt betraktelig før returkampen i kveld, men nå har Rini Coolen fått en hel uke mer til å sette sitt preg på mannskapet, så får vi se om det har hjulpet.

Rosenborg har ikke spilt kamp siden det første oppgjøret forrige uke, men til helgen er Eliteserien i gang igjen, og da venter lillebror fra Trondheim Ranheim borte på Extra Arena. Det venter også ligakamp for Celtic i helgen, da Livingston venter i sesongens første runde av skotske Premier League.

Lagnyheter

Både Yann-Erik de Lanlay og Anders Konradsen har vært tilbake i lett trening sammen med resten av RBK-troppen de siste dagene, men det er enda for tidlig for dem å være med i en startoppstilling i kveld. Samuel Adegbenro er fortsatt skadet og forventet tilbake i slutten av september.

Moussa Dembélé måtte stå over det første oppgjøret, og kommer heller ikke til å rekke denne kampen, dermed kan Rosenborg glede seg over å slippe Celtics kanskje beste angriper også i kveld.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Lundemo, Trondsen; Helland, Søderlund, Bendtner

Celtic: Gordon; Forrest, Hendry, Ajer, Simunovic, Tierney; McGregor, Brown, Ntcham; Sinclair, Edouard

TV og live stream

Det er dessverre ingen distributører som har valgt å sende denne kampen på tradisjonell TV, og det er heller ingen bookmakere som kommer til å live streame den. Derfor er eneste mulighet for å se kampen i kveld på Eurosport Player, eller selvsagt live på Lerkendal stadion.

  • Se over trenerne vi tror er mest aktuell for jobben som Rosenborg-trener!

Oddstips til kampen mellom Rosenborg og Celtic

Rosenborg skal opp og frem i kveld, men må finne en balanse med tanke på at et mål til Celtic gjør oppgaven betydelig vanskeligere. Ved å gå opp i ledelsen forrige uke viste Rosenborg at de fint kan score mål på motstand av denne typen, og vi er relativt sikker på at de også i kveld klarer å få hull på byllen.

Men med tanke på både press og markeringer i første kamp skal Coolen ha gjort underverker på trening de siste dagene om Rosenborg klarer å hindre Celtic mål. Det tror vi ikke på, og så lenge Rosenborg skal fremover vil det åpne seg opp for mye muligheter for Celtic, dermed kan det bli litt mål i kveld.

Vi går for over 2,5 mål til 1.93 i odds hos Unibet.

Glenn Andreassen

Forfatter

Glenn har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

Glenn Andreassen - twitter

1417 Articles