Spilltips: Rosenborg sikrer seg et godt utgangspunkt i Slovenia

maribor rosenborg spillitps live stream

Maribor var en av de beste motstanderne Rosenborg kunne håpe på i denne kvalikrunden, og også neste hinder før et eventuelt gruppespill er overkommelig for de regjerende norske mesterne.

NK Maribor – Rosenborg BK
Stadion Ljudski vrt
Champions League-kvalik
Onsdag klokken 20:15

For playoff-rundene i Champions League og Europa League ble trukket mandag denne uken, og der ble det klart at Rosenborg møter enten Dinamo Zagreb eller Ferencvaros i Champions League om de vinner sammenlagt over Maribor. Skulle det ende med tap sammenlagt blir Rosenborg flyttet ned i playoff til Europa League-gruppespill, og der venter Ludogorets eller TNS.

Et Europeisk gruppespill er dermed innen rekkevidde og vel så det, og veien til Champions League har ikke sett såpass overkommelig ut for trønderne på mange, mange år.

Men først er det altså dobbeltoppgjør mot Maribor som står for tur. Maribor gikk videre mot AIK i den forrige kvalifiseringsrunden etter 2-1 på hjemmebane og 2-3 på bortebane etter ekstraomganger. Man fikk altså hjelp av bortemålsregelen mot Rikard Norlings menn.

Har deltatt i flere Champions League-gruppespill

Der man må helt tilbake til 2007/08-sesongen for å finne forrige gang Rosenborg deltok i Champions League-gruppespillet, deltok Maribor så sent som for to sesonger siden.

Klubben havnet på desidert sisteplass i sin gruppe bestående av Spartak Moskva, Sevilla og Liverpool, og det skal sies at veien til gruppespillet var av det enkle slaget. Maribor slo ut henholdsvis Zrinjski Mostar og FH i de to første kvalifiseringsrundene før Hapoel Be’er Sheva ble utslått på bortemål i den avgjørende playoffen.

Maribor har deltatt i til sammen syv europeiske gruppespill, hvorav tre av dem er Champions League. Den eneste gangen klubben har avansert videre fra gruppespillet var i 2013/14-sesongen da Sevilla ble for sterke i Europa Leagues 16-delsfinaler.

Rikard Norling AIK Maribor

Rikard Norling og Tarik Elyounoussis AIK tapte 1-2 på Ljudski vrt for to uker siden. Foto: Milos Vujinovic/Zuma Press/PA Images

Står uten seier i den slovenske serien

Den slovenske ligaen er etter hvert godt i gang, og de regjerende mesterne har spilt fire ligakamper siden midten av juli. Det har endt med ett tap og tre uavgjorte, senest i helgen da det endte 1-1 borte mot Mura.

Rosenborg hadde på sine side en meget svak start på Eliteserie-sesongen, men har i løpet av senvåren og sommeren fått godt dreiemoment. Etter 1-1 borte mot Sarpsborg 08 i helgen ligger trønderne på sjetteplass på tabellen, 11 poeng bak ligaleder Molde, som har én kamp mer spilt enn Rosenborg.

Forventede lagoppstillinger

Maribor: Piric; Milec, Ivkovic, Pericic, Viler; Cretu, Vrhovec; Hotic, Kronaveter, Kotnik; Tavares

Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Lundemo, Konradsen; Akintola, Søderlund; Adegbenro

Spilltips: Rosenborg tar med seg viktig bortemål

Rosenborg viste i den forrige kvalifiseringsrunden at å tape 1-2 borte mot tøff østeuropeisk motstand langt i fra er noe krise. Maribor er ikke et veldig mye bedre lag enn det BATE Borisov er, og Rosenborg er mer enn kapabel til å få med seg et godt resultat fra Maribor.

Og 1-1 eller 1-2 vil være gode resultat for trønderne, bortsett fra seier selvsagt, som er det optimale. Men får Rosenborg et mål eller to i dette oppgjøret er vi ganske trygg på at vi ser Rosenborg o playoff-runden, og dermed i nok et europeisk gruppespill.

Spill på at begge lag scorer til fine 2.23 i odds hos Unibet!

TV og live stream

TV2 har sikret seg rettighetene til å sende oppgjøret, og kampen kan ses på TV2 Sport 1. Unibet sender også oppgjøret, men vær obs på IP-restriksjoner i Norge der.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler