Tøff oppgave venter Rosenborg på Stadion Maksimir onsdag

dinamo zagreb rosenborg spilltips live stream

Med et godt resultat på bortebane blir jobben naturligvis mye mer overkommelig på hjemmebane neste uke, der Rosenborg kan sikre seg sitt første Champions League-gruppespill på 12 år.

Dinamo Zagreb – Rosenborg
Stadion Maksimir, Zagreb
Champions League-playoff
Onsdag klokken 21:00

Zagreb har vært gjennom én mindre kvalifiseringsrunde enn det Rosenborg har denne sommeren, og på veien har de slått ut Saburtalo 5-0 sammenlagt og ungarske Ferencvaros med 5-1 sammenlagt.

De kroatiske mesterne hadde sin beste prestasjon i Europa i moderne tid forrige sesong, da Dinamo vant gruppen sin i Europa League, ubeseiret.

Hovedstadslaget vant over Victoria Plzen i første sluttspillrunde, men Benfica ble for sterke, og vant takket være ekstraomganger i 16-delsfinalen.

De kroatiske mesterne har også starten den nye sesongen i hjemlig liga bra, og står med fire seire og én uavgjort etter fem spilte ligakamper, noe som plasserer dem øverst på tabellen.

Rosenborg slo slovenske Maribor 6-2 sammenlagt i den forrige kvalifiseringsrunden, men har slitt mer i hjemlig serie denne sesongen.

1-1 borte mot Odd på lørdag sørger for at Rosenbog er fjerdeplassert på Eliteserie-tabellen med 29 poeng, ti poeng bak serieleder Molde.

Både klubb og trener godt vant med norsk motstand

Kampene blir Eirik Hornelands tredje og fjerde duell mot motstander-trener, kroaten Nenad Bjelica. Trenerne ledet henholdvis Haugesund og Lech Poznan i UEFA Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde i 2017.

Da ledet Eirik Hornelands menn 3-0 i Haugesund, for så å se Lech Poznan redusere to ganger i sluttminuttene. Men polakkene vant 2-0 på hjemmebane, og Hornelands første Europa-eventyr ble dermed kortvarig.

Dette blir tredje gang på få år at Dinamo Zagreb møter norsk motstand i Europakvalik. I 2015/16-sesongen ble Molde slått på bortemål i den tredje kvalikrunden av Champions League etter at det endte 4-4 sammenlagt, mens Odd ble slått 2-1 sammenlagt i den tredje kvalifiseringsrunden av Europa League for to sesonger siden.

Spilltips: Rosenborg får med seg et bortemål

Dinamo Zagreb har et av sine mest habile lag på mange år, med det spanske supertalentet Daniel «Dani» Olmo Carvajal i spissen. Olmo kom fra Barcelonas akademi som 16 åring, og 21-åringen har vært fast på Dinamos lag siden han var 17.

Den offensive midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i Kroatia i fjor, og i desember 2018 ble Olmo kåret til Europeisk fotballs ellevte beste talent, i den anerkjente kåringen til Tuttosport, kalt «Golden Boy».

Men Rosenborg ser ut til å ha timet formen sin perfekt i år, og alle som følger norsk fotball vet hvordan det kan ende når Rosenborg finner flyten utover høstsesongen. Vi tror Rosenborg fint kan ta med seg et overkommelig resultat fra Kroatia, selv om det trolig ikke ender med noen seier foran 35 000 elleville kroater.

Et knepent tap med bortemål er absolutt mulig å snu på hjemmebane om en uke. Det tror vi Rosenborg sørger for.

Begge lag scorer gir oddsen 1.90 hos Unibet!

TV og live stream

Kampen kan ses på Viasat 4 og på strømmetjenesten Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler