Rosenborg kan sikre Eliteserie-gullet søndag kveld

Brann – Rosenborg
Brann stadion, Bergen
Søndag klokken 20.00

Søndag kveld er det klart for et av de mest klassiske oppgjørende i norsk fotball når Rosenborg gjester Brann og Brann stadion. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen her.

Ledet etter 13 serierunder

Optimismen var stor i Bergen før sommeren da Rosenborg tapte borte i Haugesund samtidig som Brann feide over Stabæk og vant 5-0 på Brann stadion i den treddende serierunden. Brann ledet Eliteserien og beviste at sølvet i fjorårssesongen ikke bare var et blaff.

Men så begynte nedturen. I løpet av sommeren gikk Brann fem seriekamper uten å vinne, de rykket ut av Europa League-kvalifiseringen mot slovakiske Ruzomberok, og Mjøndalen sørget for cup-exit i fjerde runde.

Status etter 25 spilte serierunder er fjerdeplass og hele 14 poeng opp til serieleder Rosenborg. Det er også henholdsvis fire og tre poeng opp til Molde og Sarpsborg 08 på sølv- og bronseplass.

Bran nstadion

Sørget for historisk Ajax-exit

Rosenborg ble klar for årets Europa League-gruppespill etter å på imponerende vis ha slått ut Ajax i den avgjørende playoff-runden med 5-3 sammenlagt.

I Gruppe med Zenit St- Petersburg, Real Rociedad og Vardar Skopje står Rosenborg så langt med én seier, hjemme mot Vardar i den andre kampen. I den første ble det 4-0 tap borte mot Real Sociedad mens det ble et 3-1 tap borte mot Zenit torsdag denne uken.

Kan sikre seriegullet

Rosenborg kan med seier søndag kveld samtidig som resultatene i Molde og Sarpsborg 08s kamper går deres vei, sikre årets gull i Eliteserien.

Slik er status før runden:

1

Rosenborg

25

16

6

3

51 – 17

54

2

Molde

25

13

5

7

44 – 31

44

3

Sarpsborg 08

25

11

10

4

38 – 29

43

4

Brann

25

11

7

7

43 – 27

40

Molde skal i aksjon mot Haugesund hjemme mens Sarpsborg 08 besøker Sogndal, begge kampene starter klokken 18.00 og er ferdige før Brann Rosenborg starter klokken 20.00.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre hele 89 ganger i Eliteserien siden 1948, og det er ikke overraskende Rosenborg som har det historiske overtaket.

De har vunnet omtrent halvparten av kampene, helt nøyaktig 44 av dem, mens Brann har vunnet 20. 25 har endt med uavgjort.

Kampen på lerkendal i vår endte med en knepen 2-1 seier til Rosenborg. På Andre Helland sørget for Rosenborg-ledelse etter åtte minutter, mens Gilli Rólantsson sørget for utligning i det 79. minutt. Men Anders Konradsen ville det anderledes og sørget for at det ble hjemmeseier på overtid.

Skader og suspensjoner

Brann må definitivt klare seg uten Jakob Orlov, Alex Horwath, Bismark Acosta og Kristoffer Barmen som er uaktuelle grunnet skader og suspensjoner. Mens Gilli Rolantsson og Fredrik Haugen er usikre grunnet småskader.

For Rosenborg sin del er Yann-Erik de Lanlay og Matthias Vilhjalmsson skadet mens Magnus Stamnestrø er usikker.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Kampen vil gå på TV Norge og Eurosport Player, kampstart er klokken 20.00.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler