– AV OG TIL SKJER TING MAN IKKE KAN STYRE SELV

Kjetil Knutsen Amahl Pellegrino

Marius Hagen forlot Ham-Kam seks måneder etter at han kom til klubben, før han senere signerte for rivalen Elverum. Nå vil midtbanespilleren fortelle om et turbulent år utenfor banen.

Før fjorårets sesong signerte Ham-Kam en ny midtbanespiller i Marius Hagen. Bare noen måneder senere forlot midtbanespilleren klubben, til fordel for Åsane og OBOS-ligaen. Nå er midtbanespilleren i Elverum, hvor han har fått en vanskelig start.

Les også:
Tidligere «Kamma»-spiller klar for Elverum

Marius Hagen har en fortid i Nest-Sotra Husquarna og Kristiansund, etter et skadeavbrekk på syv måneder, på grunn av en lyskeoperasjon, fikk Hagen i 2016 kontrakt med Ham-Kam. Etter å ha trent seg opp etter skaden leverte Hagen en god vår i 2. divisjon, men plutselig forlot midtbanespilleren klubben til fordel for Åsane.

– Det var leit å forlate Ham-Kam. Vi lå på andreplass på det tidspunktet, og jeg gav virkelig alt eg hadde, både på og utenfor banen. Jeg er glad i byen og klubben, men av og til skjer det ting man ikke kan styre selv, sier Hagen.

Sykdom i nær familie

For det skjedde ting utenfor banen som Hagen ikke kunne forutsett. En i nær familie hadde blitt alvorlig syk.

– På sommeren fikk jeg høre gjennom agenten at det var klubber på høyere nivå som var interessert. Jeg tenkte ikke så mye over det siden jeg stortrivdes på Hamar, jeg tok det egentlig bare som et kompliment, forteller Hagen.

– Men når et nært familiemedlem ble syk, gikk det inn på meg og jeg hadde et ønske om å være tilstede. Jeg var begynt å komme skikkelig i gang på Hamar, og hadde i tillegg fått meg kjæreste, men jeg følte ikke jeg hadde noe valg.

Turen til Bergen ble et kaos i logistikk, med spill i OBOS-ligaen for Åsane, kjæreste på Hamar, studier i Bø og et familiemedlem som kjempet med sykdom:

– I Bergen fikk jeg kombinere spill på høyere nivå samtidig være en støtte. I tilegg vart det tatt 30 studiepoeng i Bø i Telemark . Så det var et hektisk halvår, med mye tid i bil.
Jeg er stolt over det jeg var med på i Åsane med tidenes beste tabellposisjon, men det var helt klart et tøft halvår utenfor banen, og man lærer at det er ting som er mykje viktigere enn fotball, fortsetter Hagen.

Ble satt ut av et virus

Etter halvåret i Åsane ville Hagen tilbake til østlandet. Etter at det nære familiemedlemmet er blitt frisk, og for å komme nærmere kjæreste og studier. Det hele endte med at Hagen signerte for Elverum, erkerivalen til Ham-Kam. En signeringen som ble kritisert på grunn av nordfjordingen sin fortid i Kamma, og uttalelsene hans mot Elverum etter derbyet i fjor.

Hagen fikk ingen optimal start i sin nye klubb. For midtbanespilleren er nå nylig tilbake i trening, etter et virus som satte han ut av spill gjennom hele januar.

– Jeg fikk et virus i starten av januar, som satte meg helt ut av spill i en måneds tid, men nå er jeg tilbake i trening og jeg skal være klar til seriestart, slår den ferske samboeren fast.

Andreas Hopen

92 Artikler