EN LANG SPILLERKARRIERE ER OVER – NÅ BLIR HAN HOVEDTRENER I 2.DIV

Foto: Digitalsport

Den tidligere landslagspilleren Jarl André Storbæk tar steget opp fra spillende assistent til hovedtrener i Nybergsund/Trysil. Han legger derfor skoene på hylla og står igjen med en lang og innholdsrik spillerkarriere med blant annet 17 landskamper, seriemesterskap og cupgull.

Helt siden han vendte hjem til Nybergsund fra Strømsgodset før 2015-sesongen, har det ligget i kortene at Storbæk skal ta over som hovedtrener for laget der han starten karrieren for snart 20 år siden.

– Løsningen med Jarl André har ligget oppe i dagen helt siden han kom tilbake i 2015. Han har imidlertid vært spiller og vi ønsket ikke en spillende hovedtrener, sier styreleder i Nybergsund IL, Lars Blixt til Østlendingen.

Selv er Storbæk klar for treneransvar på heltid.

– Det var ikke vanskelig. Jeg ser mange flere fordeler med å ikke spille nå som jeg også skal være trener. Det var ikke aktuelt å kombinere de to rollene, sier Storbæk til samme avis.

Den tidligere Raufoss, HamKam, Vålerenga og Strømsgodset-spilleren har skrevet under på en treårskontrakt med Nybergsund og tar over etter Ola Brenden som har trent klubben i en årrekke.

Nå vil Storbæk bygge videre på jobben Brenden har gjort, men ønsker også å sette sitt eget preg på det fremtidige Nybergsund-laget.

– Ola har hatt sin variant av 4-3-3 som kanskje likner endel på Rosenborg sin måte å spille på. Jeg har en litt annen tilnærming til stilen, som kanskje likner med på Godset sin, sier Storbæk som hadde to svært gode sesonger i Strømsgodset fra 2012 til 2014, sier han.

Nybergsund har per i dag kun seks spillere på kontrakt.

Nå må Storbæk bruke erfaringene og sitt kontaktnettverk fra alle årene på banen for å bygge opp et slagkraftig lag til årets spissede 2.divisjon avdeling 1 der «Sundet» blant annet skal kjempe mot Ham-Kam og Brummundal.

Fotballkanalen

268 Artikler