10(!) SPILLERE KAN VÆRE PÅ VEI BORT FRA FFK

10(!) SPILLERE KAN VÆRE PÅ VEI BORT FRA FFK

Tidligere i dag signerte FFK en ny midtbanespiller og flere nye spillere er varslet inn i løpet av vinteren. Etter hva Fotballkanalen erfarer skal flere spillere allerede ha fått beskjed om at de ikke er med i klubbens fremtidsplaner. De siste ryktene om alle spillerne finner du her.

(Foto: Digitalsport)

Med hovedansvar for spillerlogistikken, har nyansatte Andrea Loberto(Hovedtrener) og Joacim Heier(Daglig leder) en solid jobb å gjøre for å rydde opp i dagens stall. Oppryddningen er allerede i gang og trene Andrea Loberto uttalte for kort tid siden at Fredrikstad er i sluttforhandlinger med flere av spillerne.

Nå har Fotballkanalen fått fremtiden til flere av FFKs spillere bekreftet av sentrale kilder nært tilknyttet klubben. En hel potensiell førsteellever kan nå være på vei bort.

Per Morten Kristiansen:

Fjorårets førstekeeper startet 21 kamper for de hvite og rød i OBOS-ligaen 2016, og ble umiddelbart Jan Halvor Halvorsen førstevalg etter ankomsten til plankebyen. Sisteskansen fra Gressvik hadde en helt middels sesong, men har nå bestemt seg for å trappe ned. Det rutinerte keeperen med en fortid i blant annet Moss og FK Haugesund skal nå jobbe fulltid som lærer, og det ryktes at han nå vil gjenforenes med sine gamle klubbkamerater Vidar Martinsen, Simen Brenne og Jon Andre Fredriksen i den hardtsatsende 4.divisjonsklubben Råde IL.

I utgangspunktet var Kristiansen ønsket med videre i FFK, og klubben var klar for å tilby ny kontrakt så fort Jon Masalin forlot klubben, men da det drøyde med en avklaring rundt finnens situasjon og han til slutt ønsket å bli ut kontraktstiden ble det lærerjobb og spill i Råde som blir Per Morten Kristiansens nye hverdag.

Netan Nico Sansara:

Forsvarsspilleren ønsker å finne seg en ny klubb etter å ha vært ute i kulda denne sesongen. Var svært solid i starten av FFK-karrieren, men har etterhvert blitt nedgradert til back-up alternativ. Til tross for dette har han behold en svært profesjonell holdning, men nå tyder alt på at han engelskmannen er ferdig i klubben.

Kristiansund og Mjøndalen skal begge ha backen på blokka, men med kjæreste fra Østlandet har trolig ikke Sansara noe stort ønske om å flytte for langt på seg.

Kaptein i 2015 – På vei bort nå:
Netan Sansara(i midten) var kaptein for FFK i 2015. Her har han akkurat scoret mot Brann. Nå er engelskmannen ferdig i FFK og kan gå gratis til ny klubb. (Foto: Digitalsport)

Adam Straith:

Den Kanadiske landslagstopperen har vært blant lagets beste i 2016 og etter at han fikk kapteinsbindet fremsto han som forsvarssjefen FFK har savnet de siste årene. Som Fotballkanalen tidligere har omtalt er Straith etter all sannsynlighet ferdig i klubben, og ønsker å finne seg en større klubb for å opprettholde sin status som landslagspiller. Flere klubber i MLS og en klubb i Tyskland skal ha vært i kontakt med Straiths agent.

Ludvig Begby:

Agent Tore Pedersen er sparsom med detaljer og vil ikke røpe annet enn at det fortsatt foregår forhandlinger med flere Tippeligaklubber som ønsker seg den lokale venstrevingen. Lillestrøm, Sandefjord, Strømsgodset og Kristiansund har alle vært nevnt som aktuelle klubber. En avklaring nærmer seg trolig innen kort tid, men spilletid er satt som høyeste prioritet for

Roger Risholt:

Den rutinerte midtbanespilleren fikk en liten oppsving under Mons Ivar Mjelde, etter å ha sittet i den han selv kalte «fryseboksen» i et intervju med F-B tidligere i år. Nå forlater han plankebyen og ser seg om etter en ny klubb. Han ønsker å fortsette karrieren i OBOS-ligaen og med et ønske om å flytte hjem til Sørlandet igjen ser både Jerv og moderklubben Arendal ut som aktuelle klubber. Og hvis noen skulle være i tvil: Risholt har fortsatt mye å bidra med!

Har fortsatt mye å bidra med:
Roger Risholt ønsker seg til en ny OBOS-liga klubb og kan være på vei mot en retur til moderklubben Arendal. Her fra midtbanespillerens første periode i FFK. (Foto: Digitalsport)

Akinsola «Shola» Akinyemi:

Midtstopperen kom fra Grorud før fjorårets sesong og spilte seg etterhvert varm i FFK-trøya. I løpet av sesongen figurerte den fysiske forsvarspilleren som både back, stopper og def.midt for et FFK lag som gradvis begyne å plukke poeng, og Akinyemi henviste antatt sterkere navn som Karoliussen, Thømt Jensen og Sansara til en plass på benken.

I vinter har han gjennomgått en operasjon, men FFK ønsker trolig å ha med oslo-gutten videre i sine fremtidsplaner.

Erik Tønne:

Fjorårets førstevalg på venstrebacken ble hentet av JHH, men spilte fast gjennom hele sesongen og noterte seg også for 3 mål. Han skal være tilbudt ny kontrakt av klubben, men har levert en såpass god sesong at flere klubber i Tippeligaen skal ha venstrebacken på blokka. Blant annet KBK og Lillestrøm skal være interessert i Tønne.

Monir Benmoussa:

Skadeplagede Monir Benmoussa er ferdig i FFK. Den offensive midtbanespilleren slo aldri til i Fredrikstad, og skal nå være aktuell for en retur til gamleklubben Bærum hvor han fikk sitt gjennombrudd i OBOS-ligaen.

Steffen Nystrøm:

Til tross for skader, minimalt med spilletid de siste årene og kun 13 minutter på banen i 2016 har Steffen Nystrøm valgt å sitte ut hele sin kontraktstid i plankebyen. Det er derfor liten tvil om at spissen inngikk en lukrativ avtale med klubben før 2014-sesongen, men nå ønsker endelig vadsøværingen å finne seg en ny klubb. Helst vil han selv spille i Oslo-området, og skal allerede ha vært i kontakt med Ull/Kisa.

Forlater FFK til slutt:
Steffen Nystrøm ble aldri noen stor hit i plankebyen, men spissen valgte å bli ut hele kontraktstiden. Nå er han ferdig i FFK for godt. (Foto: Digitalsport)

Torben Halvorsen:

Sønnen til trener Jan Halvor Halvorsen signerte en kontrakt med klubben samtidig som faren ble ansatt som ny trener før årets sesong. Det ble ingen kamper på A-laget for høyrebacken som nå trolig drar tilbake til Trondheimsområdet.
Følgende 14.spillerne er igjen i FFKs stall og stiller på årets første trening i morgen.

-Håvar Grøntvedt Jenssen
– Jon Henrik Masalin
– Magne Simonsen
– Martin Thømt Jensen
– Patrik Karoliussen
– Kristian Brix
– Andreas Aalbu
– Filip Johansen Westgaard
– Håvard Åsheim
– Anas Farah Ali
. Sanel Kapidzic
– Mats André Kaland
– Mouhamadou Moustapha N’Diaye
– Ulrik Flo

Fotballkanalen

268 Artikler