Oppsummering av kvartfinalene i cupen

Denne helgen ble de fire kampene i kvartfinalen av årets cup spilt, og Vålerenga var det laget som skulle stå for denne rundens «cupbombe».

Slo Rosenborg på Lerkendal

Vålerenga hadde den desidert vanskeligste oppgaven med bortekamp mot Rosenborg på lerkendal, men Ronny Deilas menn overrasket stort og vant til slitt 1-2.

Rosenborg jaktet denne sesongen sin tredje dobbel på rad, men må nøye seg med å kjempe på to fronter denne høsten, og ikke tre.

Og det kan være like greit, for laget ser rett og slett ikke ut til å ha godt av et så tett kampprogram som dem har hatt de siste ukene, så kan det gjerne være like greit å ha en til to kamper mindre å tenkle på de neste månedene.

Men det var Rosenborg som kom best i gang når Milan Jevtovic sendte trønderene i føringen på herlig vis når han får en ball inn fra Matthias Vilhjalmsson fra høyre og bruker et touch med brystkassen før han druser ballen inn i mål.

Men Rosenborg klarte ikke å holde ledelsen inn til pause da Aron Dønnom reduserte for Vålerenga etter 43 minutter. Og når kvarteret gjensto var Vålerenga-spiss Henrik Kjelsrud Johansen helt alene inne i boksen når han får et innlegg fra venstre, spissen var iskald og headet ballen kontant i nettet bak keeper Arild Østbø.

Kristiansund så nære på å slå ut storebror Molde

På nordvest-lnadet var det klart for naboduell på søndag ettermiddag når Molde tok i mot kristiansund på Aker Stadion.

Gjestene kom best i gang allerede etter åtte minutter når Benjamin Stokke fører laget fortjent i føringen etter å ha fått en 45-graders pasning inne i boksen fra Torgil Gjertsen.

Og det skulle lenge se ut til at lillebror stakk av med semifinale-billett, ikke før det gjensto ett kvarter kom det en redusering fra vertene.

Det var stortalentet Erling Håland som fikk headet ballen i mål. Og tre minutt senere skipper Martin Ellengsen ballen fra 16-meteren, Kristiansund-keeper Knezovic har ingen sjans til å nå den mens Baranov prøver å klarere på strek men får ikke gjort annet enn å skyte ballen opp i nettaaket. 2-1 til Molde.

Sarpsborg og Lillestrøm også videre

I Mjøndalen skulle hjemmelaget prøve å slå ut et Eliteserie-lag for tredje runde på rad når Sarpsborg 08 kom på besøk lørdag. I de to foregående rundene hadde bruntrøyene slått ut nabo Strømsgodset og laget de alltid slår i tellende kamper, Brann.

Og det var Mjøndalen som kom best i gang når Jensen scoret etter trettitre minutter. Men Sarpsborg viste i andre omgang hvorfor de for tiden er Norges nest beste lag når Zachariassen og Heintz sørget for at Sarpsborg gikk videre med mål i det sekstisjette og åttifemte minutt.

Sarpsborg jubel

Lillestrøm slo ut Eliteserie-nabo Stabæk på Åråsen

Det sto 1-1 etter første omgang etter mål av Lillestrøms Aleksander Melgalvis og Stabæks John Hou Sæter på henholdsvis frispark og corner.

I andre omgang får vi to utslagsgivende situasjoner på ett minutt når Marco Tagbajumi bøyer ballen vakkert i hjørnet av målet til 2-1 i det 56. minuttet før Andreas Hanche-Olsen like etter feller en Erling Knudtzon som er på vei alene igjennom og får rødt kort.

Fredrik Krogstad setter siste spikeren i kisten for Stabæk sin del når han scorer 3-1 målet på overtid etter at Stabæk sendte alle mann i angrep og etterlatte seg store rom. Krogstad blir spilt alene igjennom etter at Stabæk mistet ballen med alle mann på Lillestrøms banehalvdel og setter ballen enkelt i mål fra 15 meter.

Semifinalene klare

Norges Fotballforbund satte opp semifinalene søndag kveld og det er duket for to meget spennende oppgjør i henholdsvis Molde og Oslo.

På Aker stadion skal Molde ta i mot Lillestrøm mens Vålerenga skal ta i mot Sarpsborg 08 til tidenes første cupkamp på nye Vålerenga Idrettspark.