Strømsgodset og Lillestrøm kjemper for finaleplass i Cupen onsdag

Med kun tre kamper igjen å spille er både Strømsgodset og Lillestrøm i stor fare for å ryke direkte ned eller å måtte spille playoff for å sikre retten til å spille i Eliteserien også neste år.

Strømsgodset – Lillestrøm
Marienlyst stadion, Drammen
Norgesmesterskapet, semifinale
Onsdag klokken 20:00

Men Strømsgodset ga seg selv et lite pusterom i helgen da tidligere hovedtrener Ronny Deilas Vålerenga gjestet Marienlyst. I toppscorer Marcus Pedersens skadefravær tok Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen ansvar og sørget for at drammenserne vant 2-0, og dermed klatret opp på en ellevteplass på Eliteserietabellen. Ned til Stabæk på den øverste plassen som gir direkte nedrykk er det nå fire poeng for Strømsgodset.

Og ned til Lillestrøm på kvalifiseringsplassen er det bare to poeng. Klubben som har vært i Norges øverste divisjon lengst klarte ikke å gjøre ting lettere for dem selv i helgen. Simen Rafn ga kanarifuglene ledelsen borte mot Ranheim, men Erik Tønne, Kristoffer Løkberg og Aslak Fonn Witry sørget for 3-1 til vertene før Ifeanyi Mathew sørget for at sluttresultatet ble 3-2 til Ranheim.

I ligaen venter det nå to uhyre viktige kamper for Lillestrøm før siste kamp hjemme mot Kristiansund 24. november. Først kommer nedrykksrival Bodø/Glimt på besøk i helgen, før Strømsgodset igjen venter på Marienlyst helgen etter.

Godset skal måle krefter mot andreplasserte Brann på Brann stadion i helgen før Lillestrøm nok en gang kommer på besøk. Den blir etterfulgt av bortekamp mot Stabæk i den siste serierunden, i det som kan bli en kamp om å være eller ikke være for seriemesterne fra 2013.

I cupen har Strømsgodset slått ut Vestfossen (1-4), Valdres (1-3), Bærum (0-3), Ranheim (2-0) og Haugesund (0-1). Lillestrøm startet ved å slå Kløfta 3-0 borte, før Lørenskog (1-5), KFUM Oslo (1-3), Brann (4-1) og Bryne (2-0) har blitt utslått før Lillestrøms andre semifinale på rad. I fjor endte det med cupgull mot Sarpsborg 08 for det som også forrige sesong var et lag som slet i bunnen av Eliteserie-tabellen.

I finalen venter enten Rosenborg eller Start. De to klubbene møtes på Lerkendal stadion torsdag klokken 19:05.

Lagnyheter

Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen er ute resten av sesongen med en skulderskade, i tillegg til at Silva Junior trolig står over for vertene på grunn av en fotskade.

For Lillestrøm-trener Jörgen Lennartssons del er Frode Kippe den eneste som er usikker, han sliter med en lyskeskade.

TV og live stream

NRK har rettighetene til den norske cupen, og kampen mellom Strømsgodset og Lillestrøm blir sendt på deres hovedkanal NRK1, og er selvsagt også tilgjengelig på NRK Nett-TV og App. Kampstart klokken 20:00.

Spilltips: Strømsgodset vinner

Strømsgodset viste karakter når de fullt fortjent slo Vålerenga i helgen, og dermed sørget for å ha alt helt i sine egne hender når det kommer til nedrykkskampen i Eliteserien. Det sørger også for at hjemmelaget kommer til denne kampen med en god del lavere skuldre enn gjestene, som virkelig har kniven på strupen når det kommer til å sikre plassen i neste sesongs Eliteserie.

Vi tror Lillestrøm har hodet et helt annet sted enn en cupfinale på Ullevaal, mens Strømsgodset kanskje ser denne kampen som en ekstra boost inn mot sesongavslutningen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler