Tøff sesongstart for Glimt på Celtic Park

Celtic - Glimt spilltips

Vinterens høydepunkt i norsk fotball er her, når Glimt skal i aksjon mot Celtic over to kamper, for å kjempe om en plass i den andre utslagsrunden i Europa Conference League. Glimt er et av 16 lag i den første utslagsrunden takket være andreplassen etter Roma i gruppespillet i fjor høst.

Motstanderne Celtic kommer fra en noe skuffende tredjeplass i Europa League-gruppespillet. Celtic hadde ikke en enorm høst, men har prestert bedre og bedre utover vinteren, og toppet det med 3-0 hjemme mot erkekonkurrentene Rangers for et par uker siden, noe som endelig sendte de grønnkledde forbi rivalene og opp på førsteplass på tabellen i Skottland.

Vinneren av dette dobbeltoppgjøret går som sagt videre til den andre utslagsrunden i turneringen, før kvartfinalene venter etter det igjen. Lagene som vant sine respektive grupper i gruppespillet i høst er motstandere for lagene som går videre fra denne runden.

Mye usikkerhet rundt Glimt-laget

Der Celtic-laget er inne i en periode der alt av kamper blir vunnet og kampformen er på topp, er det litt mer usikkerhet knyttet til formen til gjestene. For det første har man kun spilt tre treningskamper på denne siden av nyttår, og i tillegg har flere av bærebjelkene fra gullaget sist sesong funnet seg nye klubber.

Fredrik Bjørkan (Hertha Berlin), Marius Lode (Schalke), Patrick Berg (Lens) og Erik Botheim (Krasnodar) er blant de viktigste spillerne som har forlatt Glimt i vinter. På den andre siden har de hentet et par veldig spennende spillere i Gaute Vetti (S08), Brice Wembangomo (Sandefjord), Runar Espejord (Heerenveen) og Japhet Sery Larsen (Brann).

Troppen ser svekket ut, men det gjorde den før forrige sesong også, og vi vet alle hvordan det gikk. Jeg blir ikke overrasket om Glimt nok en gang har trukket et par blink.

Fullsatt Celtic Park

Det er kun enkeltbilletter rundt omkring på det mektige stadionet igjen å velge mellom, så få at man fint kan kalle det for utsolgt. Celtic-fansen er kjent for å være noen av de beste i verden, og atmosfæren på Celtic Park kommer til å være noe få, om noen, Glimt-spillere har opplevd før.

Værmeldingen viser opplett og et par plussgrader, så det er gode spilleforhold på naturgresset.

Spilltips: Hjemmeseier

Celtic er selvfølgelig storfavoritter her, men til tross for et relativt nykomponert Glimt-lag tror jeg absolutt ikke det blir noe overkjøring for hjemmelagets del. Celtic er mindre favoritter over to kamper, og det finnes absolutt muligheter for Glimt på hjemmebane, så lenge de holder unna så godt de kan torsdag kveld.

Jeg tror på en knapp Celtic-seier.

Forventede lagoppstillinger

Celtic: Hart; Ralston, Juranovic, Welsh, Scales; Rogic, Bitton, Hatate; Jota, Abada, Maeda

Glimt: Khaikin; Sampsted, Moe, Høibråten, Konradsen; Saltnes, Vetlesen, Fet; Pellegrino, Solbakken, Boniface

Live Stream Celtic mot Bodø/Glimt

Som det seg hør og bør vises den største kampen i norsk fotball på riksdekkende fjernsyn. Det er Viasat som har rettighetene til Conference League, og kampen er tilgjengelig på Visat 4 og på strømmetjenesten Viaplay.

Kampstart er kl 21:00 torsdag kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler