Glimt – Lech: Les deg opp på den viktige Conference League-kampen

Bodø/Glimts kamp mot polske Lech Poznan er ikke bare viktig for Glimt, men potensielt veldig avgjørende for Eliteserien. Her er alt du behøver å vite om oppgjøret, pluss spilltips og info om live streaming.

Store utskiftninger i Europacup-troppen

Bodø/Glimt har virkelig slått på stortrommen på overgangsmarkedet i vinter, noe som har vært nødvendig etter at flere etablerte spillere også har forlatt klubben.

Odin Bjørtoft, Omar Elabdellaoui, Jeppe Kjær og Adam Sørensen er blant spillerne som har kommet inn, men ingen av dem er registrert i troppen til disse to kampene mot Lech Poznan.

Men det har hjemvendte Fredrik Bjørkan, tilbakelånte Joel Mvuka og nyinnkjøpte Pemi Faris.

Nikita Haikin, Ola Solbakken, Alfons Sampsted, Anders Ågnes Konradsen, Elias Kristoffersen Hagen, Japhet Sery Larsen og Marius Høibråten er spillerne som var registrert i Europacup-troppen i høst men som har forlatt Bodø.

Polakkene i god form

Mens seriestarten i Eliteserien enda er nesten to måneder unna, har den polske ligaen vært i gang etter vinterferien siden slutten av januar. Det har gitt Lech Poznan to uavgjorte kamper, mens de to siste har endt med tre poeng, senest borte mot Wisla Plock i helgen. Det har sendt Lech opp på en tredjeplass i den øverste polske serien.

Glimt har på sin side spilt fire treningskamper så langt, og kampformen burde dermed være OK. Resultatene har ikke vært fantastiske, med 1-0 over Viking, 0-0 mot Kalmar, et 3-4-tap mot Viborg og senest 2-2 mot Silkeborg.

16-delsfinalene i Conference League:

Odds for HUB:
16th Feb
Game
Result
FT
Qarabag FK Gent
1 0
16th Feb
Game
Result
FT
Trabzonspor Basel
1 0
16th Feb
Game
Result
FT
Bodø/Glimt Lech Poznan
0 0
16th Feb
Game
Result
FT
Braga Fiorentina
0 4
16th Feb
Game
Result
FT
Lazio CFR Cluj
1 0
16th Feb
Game
Result
FT
AEK Larnaca SC Dnipro-1
1 0
16th Feb
Game
Result
FT
FC Sheriff Partizan Beograd
0 1
16th Feb
Game
Result
FT
Ludogorets Razgrad Anderlecht
1 0
23rd Feb
Game
Result
FT
CFR Cluj Lazio
0 0
23rd Feb
Game
Result
FT
SC Dnipro-1 AEK Larnaca
0 0
23rd Feb
Game
Result
FT
Partizan Beograd FC Sheriff
1 3
23rd Feb
Game
Result
AP
Anderlecht PEN ✓ Ludogorets Razgrad
5 1
23rd Feb
Game
Result
AP
Gent PEN ✓ Qarabag FK
6 3
23rd Feb
Game
Result
FT
Basel Trabzonspor
2 0
23rd Feb
Game
Result
FT
Lech Poznan Bodø/Glimt
1 0
23rd Feb
Game
Result
FT
Fiorentina Braga
3 2

Kampens potensielle betydning for Eliteserien

Norge er for øyeblikket rangert som nummer 15 på UEFAs koeffisientliste, noe som betyr at vi får to lag i Champions League-kvalifiseringen neste år (tidligere ett), ett lag i Europa League-kvalifisering (tidligere 0) og to lag i Conference League-kvalifiseringen (tidligere tre), om det ikke skjer noen forandringer på listen.

Slik ser listen ut per dags dato:

Land Koeffisientpoeng
13 Sveits 29.175
14 Tsjekkia 29.050
15 Norge 28.750
16 Ukraina 28.500
17 Danmark 27.625

Faller Norge én plass er vi med andre ord nede på samme antall plasser og i samme kvalifiseringsrunder som vi var denne sesongen, og som vi vil ha i sommerens kvalifiseringer. Endringer vil først skje for lagene som havner på topp 4/5 i den kommende Eliteserie-sesongen.

Det er verdt å merke seg at Tsjekkia ikke har noen lag igjen i noen av de tre turneringene, så det skal bare én Glimt-seier i dette dobbeltoppgjøret til for å gå forbi dem, da seier gir 500 koeffisientpoeng. Ukraina har to lag igjen, Shakthar (som møter Rennes) og Dnipro (som møter AEK Larnaka). Vi skal først og fremst bekymre oss for Danmark, som går forbi om Midtjylland gjør det bedre mot Sporting CP enn det Glimt gjør mot Lech.

Basel møter Trabzonspor, så her er det potensiale å avansere forbi om de ikke skulle innfri mot tyrkerne. Sjansene er med andre ord store for å holde oss innenfor topp-15 om Glimt vinner minst én av kampene mot Lech. Med avansement vil jeg påstå at vi nærmest er garantert en topp 15-plassering.

Spilltips: Glimt vinner

Lech Poznan er som nevnt tidligere i god form i den hjemlige ligaen, men den polske ligaen er langt fra blant de beste i Europa, og jeg er usikker på om den i det hele tatt kan matche Eliteserien.

De kom på andreplass i sin Conference-gruppe, bak Villarreal og foran Hapoel og Austria Wien. Blant annet takket være et sterkt 3-0-resultat hjemme mot Villarreal i den siste gruppespillskampen. Men det skal sies at Villarreal på det tidspunktet allerede hadde vunnet gruppen.

Svenske Mikael Ishak er toppscorer for polakkene med ni mål denne sesongen, mens norske Kristoffer Velde har stått for tre mål og én assist på fem kamper i Conference League så langt.

Glimt har ikke spilt tellende kamper så langt i år, og det er det største usikkerhetsmomentet, sammen med at det er en noe ny tropp, som vi enda har til gode å se overbevise sammen.

Men med et fullsatt Aspmyra, kunstgress og en på papiret bedre tropp enn det polakkene har tror jeg Glimt stikker av med seieren her i den første av to kamper.

Glimt-seier gir 1.89 i odds hos Spinbookie.

Nedenfor kan du sammenligne odds til kampen fra våre samarbeidspartnere på flere forskjellige markeder:

Bodø/Glimt vs Lech Poznan Odds for HUB:
Kampen starter 16/02 18:45
Kamp avsluttet
Bodø/Glimt vs Lech Poznan Begge lagene scorer
Kampen starter 16/02 18:45
Kamp avsluttet
Bodø/Glimt vs Lech Poznan Over/under 2.5 mål
Kampen starter 16/02 18:45
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler