Conference League-boost hos LeoVegas: 7.00 i odds på den du tror vinner!

For å avslutte en minneverdig første sesong av Europa Conference League, møtes Roma og finalemotstanderne Feyenoord i Tirana onsdag kveld, der de kjemper om en plass i historiebøkene.

Mens den italienske klubben søker sin første seier i en europeisk finale, etter å ha tapt to ganger tidligere, kan deres nederlandske kolleger bli det første laget som har løftet alle tre av Europas nåværende klubbturneringer.

Roma vant riktignok Inter-Cities Fairs Cupen tilbake i 1961, men laget fra den italienske hovedstaden venter fortsatt på sin første store europeiske seier noensinne, etter å ha tapt mot Liverpool i Europacupfinalen i 1984 og mot Serie A-rivalene Inter i UEFA-cupen syv år senere.

Mens begge turneringene siden har blitt fornyet og danner de to øverste nivåene i europeisk sammenheng – Champions og Europa League – ble UEFAs nyeste tilskudd, Conference League, innviet for mindre enn 12 måneder siden.

Roma ankommer Tirana etter å ha avsluttet sesongen lovende hjemme i Italia, da Serie A ble avsluttet med en 3-0-seier i Torino sist fredag, Takket være Tammy Abraham-mål og Lorenzo Pellegrinis straffe, som sikret Europa League-fotball den kommende sesongen, uansett hvordan det går i denne finalen.

Gratisbilletten til Europa League for følger med Conference League-seier vil ikke være nødvendig, siden Giallorossi sikret seg en topp-seks plassering i Serie A-tabellen; bare ett poeng bak hovedstadsrivalene Lazio.

Kan bli historiske

Feyenoord booket sin plass i den første finalen av Conference League etter en monumental semifinalekamp mot Marseille, og sikter nå på å fullføre fire seire på like mange europeiske finaler – de tre foregående har alle sett dem bringe et trofé hjem til Rotterdam.

Seirer i europacupfinalen i 1970 mot Celtic og UEFA-cupene i 1974 og 2002 etablerte den nederlandske klubbens rykte som et navn som skal æres i kontinental konkurranse – selv om de har vært langt mindre fryktet i nyere tid.

Nå kan de altså bli det eneste europeiske laget som har klart å vinne alle de nåværende turneringene i UEFA-regi, nemlig Champions League, Europa League og Conference League. En rekord laget fra Rotterdam helt sikkert er meget interessert i å inneha.

Forventede lagoppstillinger:

Roma: Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Cristante, Oliveira, Zalewski; Pellegrini, Zaniolo; Abraham

Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kokcu; Nelson, Til, Sinisterra; Dessers

Spill på din favoritt – til 7.00 i odds hos LeoVegas!

LeoVegas gir altså hele 7.00 i odds for seier til begge de to finalelagene i denne aller første finalen i Conference League, et tilbud som gjelder for alle nye kunder.

Tilbudet gjelder i tillegg til LeoVegas sitt opprinnelige velkomsttilbud, og det kan spilles for maks 100 kroner om man velger å benytte seg av denne oddsboosten.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler