Toppoppgjør i Championship når Derby tar imot Bristol City fredag kveld

Derby County FC – Bristol City FC
Pride Park, Derby
Championship, runde 28
Fredag klokken 20.45

Både Derby og Bristol City jakter verdens mest lukrative opprykk, til Premier League. Fredag møtes de til dyst på Pride Park, og vi forteller deg hvordan du ser oppgjøret med live stream i Norge.

Åtte kamper uten tap

Derby har i flere perioder vært et fast innslag i den øverste engelske serien, men bortsett fra en kort visitt tilbake i 2008 har Derby vært å finne i Championship siden 2002.

Det kan det bli en slutt på nå, etter godt over halvspilt sesong i Championship befinner Derby seg på andreplass og direkte opprykk med sine 52 poeng, ti poeng bak suverene Wolverhampton.

Men like bak lurer flere klubber, deriblant kampens motstander Bristol City. Cardiff innehar tredjeplassen med 50 poeng, mens Aston Villa og Bristol City følger på plassene bak med 47. Sheffield United innehar sjette- og siste plass som gir kvalifisering til Premier League med sine 43 poeng.

Derby har nå gått hele åtte kamper i ligaen uten tap, og vant sist forrige helg hele 3-0 borte mot Birmingham. Klubben er slått ut av begge cupene og kan dermed konsentrere seg for fullt om opprykk til Premier League.

Tre strake tap

Bristol City er et annet lag som har imponert stort i sesongens Championship, men har etter den overraskende seieren over Manchester United i ligacupen like før jul hatt en dalende formkurve.

Reading ble riktignok slått 2-0 på hjemmebane Boxing day, men siden har laget tapt tre strake ligakamper mot konkurenter i toppen av Championship-tabellen.

Først vant serielder Wolverhampton 2-1 på Ashton Gate, før Aston Villa vant hele 5-0 på Villa Park og Norwich 1-0 på Ashton Gate.

Bristol City ble også slått ut av Watford i den tredje runden av FA-cupen, i tillegg til at det ble et forventet 1-2-tap for Manchester City på Etihad stadium i den første av to kamper i ligacupens semifinale.

Pride Park stadium Derby County

Derbys hjemmebane Pride Park ble ferdigstilt i 1997 og kan ta litt over 33.000 tilskuere.

Skader og suspensjoner

Det er for øyeblikket ikke meldt om frafall i troppen til Derby-manager Gary Rowett, men vi vil oppdatere denne artikkelen om det skulle komme nye rapporter inn.

For Bristol City-manager Lee Johnson sin del ser det litt mørkere ut, der tre nøkkelspillere er forventet å må stå over oppgjøret. Det er kaptein Bailey Wright (kneskade) og spissene Matt Taylor (brokk) og Gustav Engvall (hofteskade).

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre en rekke ganger før i både serie og cup, 70 ganger for å være nøyaktig. Det har endt med 36 seire til Derby og 18 til Bristol City, mens 16 har endt med uavgjort.

Det første oppgjøret dem i mellom i sesongens Championship endte med en knusende 4-1-seier til Bristol City på Ashton Gate. I det tilsvarende oppgjøret forrige sesong endte det 3-3, og uavgjort ble det også i Bristol Citys hjemmekamp den sesongen (1-1).

Hvordan får man streamet kampen live i Norge?

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Viasport 3 er det andre alternativer for å se dette toppoppgjøret fra Championship, blant annet bet365.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler