Liverpool videre i Champions League med seier borte mot Sevilla

Sevilla – Liverpool
Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Tirsdag klokken 20.45

Med seier borte mot Sevilla tirsdag vil Liverpool være klare for sluttspillet i Champions League på nyåret. Vi gir deg siste nytt og live stream til kampen.

Begge havnet i bakleksen i ligaen

Liverpool har etter en noe rufsete start på sesongen i Premier league nå vunnet tre kamper på rad og ser ut til å etterhvert ha funnet formen. Lørdag ble det et greit 3-0-resultat hjemme mot Southampton.

Etter tolv spilte serierunder ligger Jörgen Klopps menn på femteplass med 22 poeng. Manchester City ser uansett ustoppelige ut og ligger hele 12 poeng foran de rødkledde.

Sevilla vant også sin seriekamp i helgen da de tok i mot Celta Vigo på hjemmebane. Bortelaget tok først ledelsen men mål av Luis Muriel og Nolito sørget for 2-1-seier.

Tolv runder er spilt i La Liga også og Sevilla har likesom Liverpool tatt 22 poeng og befinner seg på femteplass, 12 bak ligalederen, i dette tilfellet Barcelona.

Endte 2-2 i første oppgjør

De to lagene møttes i den første kampen av gruppespillet på Anfield, den kampen endte 2-2. Firmino og Salah sørget for at Liverpool tok ledelsen to ganger men Sevilla kom tilbake begge gangene med hjelp av mål av Ben Yedder og Correa.

Liverpool leder gruppen med åtte poeng etter fire kamper, etterfulgt av Sevilla med syv poeng og Spartak Moskva med fem. Maribor er helt sist med sitt ene poeng.

Med andre ord er Liverpool sikret avansement om de skulle klare å ta med seg alle tre poengene hjem fra Spania tirsdag kveld.

Jesus Navas Sevilla

Jesus Navas forlot Manchester City og Premier League i sommer til fordel for moderklubben Sevilla.

Skader og suspensjoner

Sevilla må klare seg uten venstreving Joaquin Correa som har muskelproblemer og høyreback Gabriel Mercado som har en hamstringsskade.

For Liverpool sin del er Nathaniel Clyne enda langtidsskadet med en skade i ryggen. Det er ventet at høyrebacken er tilbake i spill i løpet av februar neste år. Bortelaget må også klare seg uten Jordan Henderson og Adam Bogdan i kampen tirsdag.

Tidligere møter

Det første møtet mellom de to klubbene endte som nevnt 2-2 på Anfield stadion i Liverpool, og de to klubben har bare møttes ved én tidligere anledning før det.

Det var i finalen av Europa League for to sesonger siden på St. Jakob-Park i Basel, Sveits. Daniel Sturridges mål etter 35 minutter sørget for at Liverpool ledet til pause, men ett mål av Kevin Gameiro og to av Coke Andujar i den andre omgangen sørget for at Sevilla tok sin tredje Europa League-triumf på rad.

Hvordan ser man kampen med live stream?

Det er Viasat som eier rettighetene til å sende Champions League i Norge og kampen vil dermed være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se den på tv vil den bli vist på Viasport1, vil du heller se dem med live streaming vil den være tilgjengelig på Viasats egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Kampstart er klokken 20.45 og Spartak Moskva tar i mot Maribor på hjemmebane i den andre kampen i gruppen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler