Real Madrid sikret avansement – Dortmund kan enda bli gruppejumbo

Real Madrid – Borussia Dortmund
Santiago Bernabeu, Madrid
Champions League, gruppe H
Onsdag klokken 20.45

Borussia Dortmund har skuffet i sesongens Champions League og må vinne borte mot Real Madrid for å sikre tredjeplass og Europa League-sluttspill.

Svært tøff gruppe

Men ingen kan si at gruppen til Borussia Dortmund var enkel da de ble trukket med regjerende mestere Real Madrid og Tottenham i tillegg til kypriotiske APOEL Nikossia.

Kun to poeng har det blitt, i de to kampene mot gruppens svakeste motstander APOEL. I begge oppgjørende mot Tottenham har det blitt tap i tillegg til det første møtet med Real Madrid på hjemmebane.

Det plasserer Dortmund på tredjeplass, á poeng med APOEL. De to klubbene er likt på innbyrdes oppgjør og Dortmund har dermed tredjeplass grunnet bedre målforskjell.

Kan bli jumbo ved tap

APOEL skal i aksjon borte mot Tottenham som allerede har sikret gruppeseieren, og skulle kypriotene ta poeng her må Dortmund ta minst like mange poeng borte mot Real Madrid.

Det vil eventuelt være første gang siden 2011/12-sesongen at Borussia Dortmund ikke klarer å ta seg videre fra gruppespillet i Champions League. De to siste sesongene har de nådd kvartfinalene.

Sikret andreplassen

Og noe som absolutt taler til Borussia Dortmunds fordel er faktumet at Real Madrid ikke har annet enn æren å spille for.

Med 10 poeng på sine første fem kamper er de tre poeng bak gruppeleder Tottenham. Men selv ved seier og Tottenham-tap vil Tottenham vinne gruppen på innbyrdes oppgjør.

Det endte 1-1 på Santiago Bernabeu og 3-1 til Tottenham på Wembley mellom Real Madrid og Tottenham.

Sliter i Bundesliga

Borussia Dortmund hadde en meget god start på sin Bundesliga-sesong, der de gikk de første syv ligarundene uten å tape, og ledet på det tidspunktet også ligaen.

Men siden RB Leipzig kom på besøk på Signal Iduna Park og vant 3-2 har Borussia Dortmund gått hele syv runder i Bundesliga uten å vinne en eneste ligakamp.

Hele 10 poeng bak serieleder Bayern Munchen på en sjetteplass er status etter 14 serierunder. I helgen ble det 1-1 borte mot Bayer Leverkusen, til tross for at Leverkusen spilte over en omgang med én mann mindre på banen.

Santiago bernabeu Real Madrid

Kampen spilles på Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabeu.

Klarte ikke å utnytte at Barcelona snublet

Også Real Madrid sliter i hjemlig serie, i den grad en fjerdeplass etter 14 serierunder er å slite. 28 poeng er fasiten, åtte poeng bak serieleder Barcelona.

Åtte poeng som burde vært seks etter helgens serierunde. For da Barcelona bare klarte 2-2 hjemme mot Celta Vigo hadde Real Madrid matchball borte mot Athletic.

Men fangsten ble kun 0-0 og ett poeng, og byrival Atletico Madrid gikk dermed forbi Real Madrid på tabellen, de står med 30 poeng mens Valencia på andreplass har 31.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre elleve ganger tidligere i tellende kamper, alle i Champions League, med svært jevne resultater å vise til.

Real Madrid har vunnet fire, fire har endt uavgjort mens Dortmund har stukket av med seieren tre ganger. Også i fjor var de i samme gruppe i gruppespillet, da endte det 2-2 i begge oppgjørende.

Skader og suspensjoner

Marco Asensio er uaktuell grunnet muskelproblemer, han er ventet å være tilbake i trening over helgen. Real Madrid må også klare seg uten Daniel Carvajal som har påført seg for mange gule kort i årets Champions League-sesong.

Da står det betydelig verre til hos onsdagens gjester, som har hele åtte spillere på skadelisten, inkludert langtidsskadde Marco Reus, som er ventet tilbake i mars.

Skadelisten inkluderer også stjernespillere som Mario Götze og Maximiliam Philipp. Lukasz Piszczek er ventet tilbake fra sin kneskade like før jul.

I tillegg er Jeremy Toljan ute med karantene, også han grunnet tre gule kort i årets sesong av Champions League.

Hvordan får man sett kampen i Norge?

Ønsker man å se kampen på tv i Norge vil den bli vist på tv-kanalen Viasport 3.

Vil du heller se kampen med live stream vil den bli vist på Viasats live-streamingstjeneste Viaplay, sammen med resten av kampene som bli spilt i Champions League onsdag.

Odds på kampen mellom Real Madrid og Borussia Dortmund

Real Madrid er ganske klare favoritter til tross for at de ikke har annet enn æren å spille for. Bet365 gir hjemmelaget 1.45 i odds mot Dortmunds 7.00. Tror du det blir uavgjort får du en fin odds på 5.25.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler