Porto sikret Champions League-spill på nyåret med seier over Monaco

image-2

FC Porto – AS Monaco FC
Estádio do Dragão
Champions League, gruppe G
Onsdag klokken 20.45

Porto risikerer å bli forbigått av RB Leipzig i kampen om avansement om de ikke vinner over allerede utslåtte Monaco i Champions League onsdag.

Á poeng med RB Leipzig

Porto har før den siste spillerunden i Champions Leagues gruppespill syv poeng og andreplass i gruppen, fire poeng bak Besiktas, á poeng med men foran RB Leipzig på tredje på innbyrdes og fem poeng foran Monaco på jumboplass.

RB Leipzig tar i mot allerede kvalifiserte Besiktas på hjemmebane, og om de tar poeng er Porto også nødt til å spille minst uavgjort. Skulle RB Leipzig vinne må Porto også vinne for å ta andreplassen i gruppen og sikre avansement til sluttspillet i Champions League.

Har skuffet i gruppespillet

Monaco kom direkte inn i årets Champions League-gruppespill som regjerende fransk seriemester. Men med null seire på de første fem gruppespillskampene og allerede utslått før den siste, må årets Champions League sies å være en gedigen skuffelse for klubben fra fyrstedømmet.

Også i Ligue 1 har klubben falt akterut i forhold til Paris Saint-Germain. Etter 16 serierunder befinner Monaco seg på tredjeplass på tabellen med 32 poeng. Ikke ille i seg selv, men med ni poeng opp til PSGs stjernegalleri kan det se vanskelig ut å forsvare Ligue 1-tittelen.

Ubeseiret i serien

Porto har ikke vunnet den portugisiske toppserien Primeira Liga siden 2012/13, men etter 13 av 34 serierunder denne sesongen leder klubben ligaen, á poeng med Sporting CP og tre poeng foran regjerende seriemestere Benfica.

Med ti seire og tre uavgjorte er laget så langt ubeseiret i ligaen. I helgen ble det et noe skuffende 0-0-resultat da de tok i mot Benfica hjemme på Estádio do Dragão.

Tidligere møter

Før årets gruppespill hadde de to klubbene kun møttes ved én tidligere anledning i en tellende kamp, i finalen av samme turnering tilbake i sesongen 2003/04.

José Mourinhos Porto stakk den gangen av med seieren etter 3-0 på Veltins-Arena i Gelsenkirchen over et Monaco-lag som hadde Hassan El Fakiri på benken.

Skader og suspensjoner

Porto-mananger Sérgio Conceição kan glede seg over en skadefri tropp, men må klare seg uten Sérgio Oliveira som har karantene grunnet tre gule kort så langt i turneringen.

I motsetning til Porto har Monaco en lang skadeliste bestående av hele åtte spillere, blant annet Youri Tielemans. Den belgiske midtbanespilleren er ventet å være ute i omtrent 6 uker med en skade i menisken.

Det er fortsatt usikkert når Stevan Jovetic er tilbake fra sin hamstringsskade, men det er meget tvilsomt at han rekker bortemøtet med Monaco.

Hvordan ser man kampen i Norge med live stream?

Kampen vil bli vist på tv, nærmere bestemt Viasat Sport Extra. Ønsker du derimot å se kampen med live stream vil den være tilgjengelig på Viasat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Odds på kampen mellom Porto og Monaco

Porto spiller på hjemmebane og er det eneste av de to lagene som har noe å spille for, og er dermed satt opp som ganske klare favoritter av de fleste bookmakerne. Bet365 gir for eksempel 1.33 i odds for hjemmeseier, mot 9.00 for seier til Monaco og 6.00 for uavgjort.