AS Monaco – RB Leipzig – bunnkamp i gruppe G

AS Monaco – RB Leipzig
Stade Luis ll
Tirsdag klokken 20.45

To av overraskelseslagene fra fransk og tysk fotball i fjor møtes til Champions League-duell i kveld. Få siste nytt og live stream til kampen her.

Startet godt også i år

Begge de to lagene har også denne sesongen startet godt og gir henholdsvis Paris Saint-Germain og Bayern Munchen god konkuranse om å vinne seriegullet i Ligue 1 og Bundesliga.

Etter 13 spilte serierunder er Monaco på andreplass med ni seire, to uavgjorte og to tap, men seks poeng bak ligaleder Paris Saint-Germain.

I helgen ble det et noe skuffende 1-1 uavgjortresultat borte mot Amiens. Stevan Jovetic scoret Monaco sitt mål etter at Serge Gakpe først hadde gitt Amiens ledelsen.

RB Leipzig spilte også uavgjort denne helgen. Timo Werner og Emil Forsberg scoret Leipzig sine mål i 2-2-kampen borte mot Bayer Leverkusen.

Etter 12 spilte seriekamper befinner laget fra øst-Tyskland seg på en tredjeplass, seks poeng bak ligaleder Bayern Munchen og á poeng med sølvplasserte Schalke 04.

Stade Luis ll Monaco

Kampen spilles på Monacos hjemmebane Stade Luis ll som ligger vakkert til i fyrstedømmet.

Monaco må vinne

Monaco vil med et eventuelt tap i kveld være ute av kampen om å kvalifisere seg til sluttspillet av sesongen Champions League.

Så langt har klubben fra fyrstedømmet to poeng på fire kamper, to mindre enn RB Leipzig på tredjeplass. Besiktas leder gruppen med ti poeng forann Porto som har seks.

De to sistnevnte møtes på Vodafone Arena i Istanbul i kveld og skulle Porto vinne den kampen kan sluttspill-håpet være ute for både Monaco og RB Leipzig.

Tidligere møter

Dette er den første sesongen noensinne den relativt unge klubben RB Leipzig er med i et europeisk sluttspill, og klubbene hadde derfor aldri før møttes før oppgjøret på Red Bull Arena tidligere i dette gruppespillet.

Den kampen endte 1-1 etter at Emil Forsberg ga Leipzig ledelsen etter 33 minutter og Youri Tielemans utlignet for Monaco bare minuttet senere.

Timo Werner Leipzig

Monaco må passe seg for Leipzigs toppscorer, den tyske landslagsspissen Timo Werner.

Skader og suspensjoner

Thomas Lemar har vært utilgjengelig for Monaco de siste ukene grunnet en skulderskade, og må stå over også i kveld. Men det er ventet at han er tilbake i full trening i løpet av neste uke.

Også Falcao har slitt de siste ukene, med en hamstringsskade. Han kan rekke kveldens kamp, men det er noe vi ikke får bekreftet før nærmere avspark. Djibril Sidibé er definivt uaktuell til kampen mot Leipzig i kveld.

For gjestene sin del er både Stefan Ilsanker og Naby Keita ute grunnet henholdsvis en skadet tå og et overflatesår. Ingen av de to lagene har spillere ute med karantene.

Hvor får man sett kampen med live stream?

Det er Viasat som eier rettighetene til å sende Champions League i Norge og kampen vil dermed være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se den på tv vil den bli vist på Viasat Xtra, vil du heller se dem med live streaming vil den være tilgjengelig på Viasats egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler