Toppkamp i Ligue 1 tirsdag når Monaco tar imot Nice på Stade Louis II

AS Monaco – OGC Nice
Stade Louis ll, Monaco
Ligue 1, runde 21
Tirsdag klokken 21.00

En liten uke etter at de møttes i den franske cupen er det igjen tid for Derby de la Côte d’Azur mellom Monaco og Nice, denne gang på Stade Louis II i Monaco. Les mer og finn live stream til kampen her.

Borteseier i tett oppgjør

Så sent som tirsdag for akkurat en uke siden møttes de to lagene til kvartfinale av den franske cupen i det som skulle bli en meget tett og intens kamp.

19 686 tilskuere må Allianz Riviera fikk se Monaco gå opp i ledelsen allerede etter 3 minutter ved Thomas Lemar, før Alassane Pléa reduserte for vertene etter 18 minutter. Men Adama Diakhaby ville det annerledes og sørget for 2-1-seier til Monaco når han scorte kampens siste mål i det 37. minutt.

Dermed skal Monaco ta i mot Montpellier i semifinalen av den franske cupen om to uker, mens Nice må konsentrere seg om Ligue 1 og dobbeltoppgjør mot Lokomotiv Moskva i Europe League i februar.

Må sikre andreplassen

Monaco er regjerende mester i Ligue 1, og kjemper også denne sesongen helt i toppen av tabellen. Men PSG, med stjerner som Neymar og Cavani, er overlegne og leder med hele 11 poeng på Monaco etter 20 serierunder.

Derfor er det nedover Monaco må se på tabellen enn så lenge. Med sine 42 poeng følger Lyon like bak med samme poengsum etterfulgt av Marseille på fjerdeplass med sine 41 poeng.

Radamel Falcao Monaco

Radamel Falcao står med 15 mål så langt i Ligue 1.

Jakter plass i Europa

Og 12 poeng bak Monaco på en sjetteplass finner vi dette oppgjørets bortelag Nice. En ganske ujevn sesong har ført til at Nice er ute av medaljekampen og kjemper om femteplass som gir en plass i Europa League.

Nantes innehar denne plassen så langt med tre poeng mer enn Nice, mens Guingamp følger ett poeng bak etterfulgt av en meget tett midtre del av tabellen.

Skader og suspensjoner

Monaco-manager Leonardo Jardim kan glede seg over en mer eller mindre skadefri tropp, der kun venstreving Gabriel Bischilia er utilgjengelig grunnet en kneskade. Det er usikkert når han er tilbake i full trening.

For Nice sin del må manager Lucien Favre også kun klare seg uten én enkelt spiller. Angrepsspiller Mickaël Le Bihan har vært ute med en brukket fot siden mai og det er enda usikkert når han er tilbake på fotballbanen.

Tidligere møter

De siste 25 sesongene har de to klubbene møtter totalt 37 ganger i alle turneringer, og det er Monaco som har en liten fordel historisk sett med sine 17 seire mot Nices 13, kun syv har endt med uavgjort.

Sett bortifra Monacos borteseier i cupen forrige uke har det endt med hjemmeseier i de fire foregående ligamøtene dem imellom. Det første oppgjøret i denne Ligue 1-sesongen endte med hele 4-0 til Nice på Allianz Riviera. Forrige sesong vant Monaco tilsvarende oppgjør 3-0 mens Nice vant sin hjemmekamp 4-0.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Bet365 vil sende kampen via sin live-streamingstjeneste i Norge til alle som har en aktiv konto hos dem helt uten ekstra kostnad.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre fra La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie og mye mer gjennom hele året, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler