Manchester United står opp mot prisdiskriminering av egne fans

Manchester United har svart på den høye prisen fansen deres må betale i bortekampen mot Sevilla i Champions League med utradisjonelle metoder.

Enorm økning i pris

De røde djevlene har tatt affære etter at det ble kjent at Manchester United-fans blir belastet hele 89 pund (971 norske kroner) for et sete i bortemøtet med Sevilla i Champions Leagues 16-delsfinale i februar.

Prisen blir sett på som svært urettferdig da fans av Liverpool måtte ut med 54 pund (589 norske kroner) for de samme setene når Liverpool møtte Sevilla på bortebane i gruppespillet av tilsvarende turnering tidligere denne sesongen.

Manchester United gikk derfor i dialog med den spanske klubben i et forsøk på å få redusert prisene, men det har vist seg å ikke lykkes med å få spanjolene til å tilby mer rimelige priser til den engelske fansen.

Øker selv prisene

Derfor har Manchester United nå som tilsvar valgt å øke prisene for Sevillas fans som ønsker å se returoppgjøret på Old Trafford. Gjestene må nå betale samme pris som det den engelske fansen har blitt nødt til å betale for sitt sete i Spania.

I tillegg, for å bøte på økonomien til sine egne fans, vil Manchester United bruke den økte summen de får fra Sevilla-fansen til å subsidiere fansen som tar turen til Spania. Klubben vil betale mellomlegget på 35 pund fra prisen Liverpools fans måtte betale høsten i fjor. Og skulle det være noe igjen etter at dette er gjort vil den resterende summen gå til Manchester Uniteds egen veldedige organisasjon.

Sendte brev til egne supportere

I et brev sendt til sin egen fans forklarer Manchester United at de håper denne løsningen vil få en stopp på klubber som prøver å skvise så mye penger som mulig ut av tilreisende supportere.

Brevet sier blant annet: «Vi føler våre reisende supportere urettferdig blir utsatt for økte billettpriser fra vertsklubben. Dette synet er generelt delt blant de reisende supporterne, og vi har mottatt flere forespørsler fra individuelle supportere og supportergrupperinger om å ta tak i dette problemet».

«Vi har derfor valgt å øke prisene på billettene tilbudt til Sevilla-fansen til returmøtet på Old Trafford, og bruke den økte inntekten til å subsidiere våre egne fans, fordi vi ønsker at denne handlingen skal virke avskrekkende for fremtidige motstandere som ønsker å øke prisen for våre reisende supportere».

Du kan lese brevet i sin helhet nedenfor:

Manchester United brev til egne fans

Brevet er signert Sjefen for billetter og medlemsskap i Manchester united, Sam Kelleher.

Det er ikke enda kjent hvordan Sevilla svarer på dette ganske brutale motsvaret.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler