Napoli har åpnet Serie A sterkt, kan de tukte City på Etihad?

Manchester City – Napoli
Etihad stadion, Manchester
Tirsdag klokken

To av Europas fremste formlag møtes tirsdag på Etihad stadion I Manchester. Les mer og finn live stream til kampen her.

Vunnet seks på rad

Manchester City er formlag nummer én i Premier League og står nå med seks seire på rad i ligaen, kun i den andre serierunden har laget ikke vunnet, når Everton holdt dem til 1-1 på Etihad. Og på de åtte første serierundene har det blitt hele 29 mål for de lyseblå, mens kun fire mål er sluppet inn.

Også i Champions League har laget startet godt med to seire av to mulige. 0-4 borte mot Feyenoord og 2-0 hjemme mot Shaktar Donetsk er status før den største konkurenten står på motsatt banehalvdel tirsdag.

Vunnet alle

Og om du synes manchester City sin serieåpning er imponerende er måten Napoli har åpnet sin hjemlige serie i år helt ekstraordinær. De står nemlig med seier i alle sine åtte første seriekamper.

Ingen andre lag i en av de store europeiske seriene kan skryte av det samme. Og selv om kun Lazio (1-4) og Roma (0-1) er møtt av de andre konkurentene om ligatittelen, er Napolis åpning ikke annet enn imponerende.

Napoli måtte gjennom playoff for å komme til årets gruppespill i Champions League, der de slo ut franske Nice med 4-0 sammenlagt. I Gruppespillet åpnet de med å tape 2-1 borte mot Shaktar Donetsk før Feyenoord ble slått 3-1 hjemme.

Tidligere møter

De to lagene har kun møttes to ganger tidligere i tellende kamper, også det i Champions League. Det var tilbake i gruppespillet i sesongen 2011/12.

Den gangen ble det 2-1 seier til Napoli hjemme og 1-1 i tilsvarende oppgjør på Etihad stadion.

City of manchester stadium

Manchester Citys hjemmebane, Etihad stadion, også kjent som City of Manchester stadion.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget City må selvsagt fortsatt klare seg uten Benjamin Mendy som er ute helt til april neste år med en stygg kneskade, mens Vincent Kompany er tilbake i trening, men tvilsom til tirsdagens oppgjør.

For Napoli sin del er polakken Arkadiusz Milik ute til mars neste år med en kneskade, mens troppen ellers er godt som skadefri.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Om du ønsker å se kampen på tv vil Manchester City mot napoli bli vist på Viasport 2. Ønsker du å se den på nett vil den være tilgjengelig på Viasats egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Det er dessverre ingen betting-selskaper som kommer til å live streame denne kampen, men her kan du lese alt om hvordan man live streamer i Norge.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler