Europa League, 1/16-delsfinale: FC København – Atlético Madrid

Europa League er siste turnering som kan gi Ståle Solbakken og FC København suksess denne sesongen, men i kveld står Atlético Madrid på motsatt banehalvdel i Parken.

FC København – Atlético Madrid
Parken Stadion, København
Europa League, 1/16-delsfinale, første kamp
Torsdag klokken 21.05

Helt ute av gullkampen

Allerede før den danske sesongen startet i fjor var det klart at FCK ikke kom til å følge opp den ekstremt gode fjorårssesongen. Med spillere som Zanka, Delaney, Augustinsson og Cornelius ute av dørene var Ståle Solbakkens menn klart redusert i forhold til før sommeren.

Og den første riktige nedturen kom da de ikke klarte å slå ut Qarabag i playoffen til Champions League, og dermed måtte nøye seg med Europa League, et steg ned på den europeiske scenen fra året før.

Og når det i tillegg ble tap mot Brøndby, Nordsjælland og Lyngy tidlig på høsten, i kombinasjon med at nettopp Brøndby og Nordsjælland i tillegg til Midtjylland presterte meget sterkt ble det raskt klart at København ikke kom til å være en del av gullkampen denne sesongen.

Nå, 20 serierunder senere, befinner klubben seg på fjerdeplass i ligaen, men hele ti poeng bak Nordsjælland på tredje, og hele 18 bak ligaleder Midtjylland.

Eneste utfordrer til Barcelona

Og om FCK har slitt mot motstandere som Lyngby og Nordsjælland denne sesongen skal det presteres godt mot dagens motstander. Atlético har kun tapt én eneste seriekamp så langt i La Liga, og er per dags dato eneste reelle utfordrer til å ta ligagullet fra Barcelona.

Etter 23 spilte serierunder ligger laget på andreplass med 52 poeng, syv poeng bak ubeseirede Barcelona. Bak følger Valencia med sine 43 poeng, mens byrival Real Madrid innehar fjerdeplassen med 42 poeng men med en kamp mindre spilt.

Veien til 1/16-delsfinale

København havnet i gruppe sammen med Lokomotiv Moskva, Sheriff Tiraspol og Fastav Zlin. Det skulle vise seg å bli svært jevnt mellom de tre førstnevnte, og Københavns hjemmeseier mot Sheriff på hjemmebane i den siste runden sikret avansement på målforskjell.

Atlético Madrid kommer inn i denne utslagsrunden som tredje beste lag i sin Champions League-gruppe i høst. Roma og Chelsea ble for sterke, men Qarabaq tapte alle sine kamper bortsett fra en uavgjort mot Atlético og Atlético sikret dermed tredjeplassen greit med sine syv poeng.

Skader, karantener og forventede lagoppstillinger

Ståle Solbakken må klare seg uten den greske midtbanespilleren Zeca som er ute med karantene. Santander har vært ute med skade i flere uker, men kom innpå i helgens oppgjør mot Randers og det er ventet at han vil starte i kveldens kamp.

Forventet lagoppstilling, FCK: Olsen; Ankersen, Lüftner, Boilesen, Bengtsson; Skov, Kvist, Gregus, Falk; Fischer, Santander.

Atlético Madrid-manager Diego Simeone kan glede seg over en tropp uten skader og suspensjoner, men har valgt å la Diego Costa bli igjen hjemme i Madrid.

Forventet lagoppstilling, Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godin, Lucas; Correa, Partey, Saúl, Koke; Gameiro, Griezmann.

Odds på kampen mellom FC København og Atlético Madrid

Som ventet er bookmakerne ganske samstemte og ser på Atlético som ganske klare favoritter. Bet365 gir for eksempel 1.61 for borteseier, mens oddsen for København er satt til hele 7.50. Tror du det blir uavgjort får du 3.70 ganger pengene tilbake.

Du spiller på kampen hos bet365 her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler