Toppoppgjør på Juventus stadion i kveld når Juventus tar imot Tottenham Hotspur

Juventus FC – Tottenham Hotspur FC
Juventus Stadion
Champions League, 8-delsfinale, første kamp
Tirsdag klokken 20.45

Juventus og Tottenham møtes for første gang i en europeisk turnering når de i kveld sparker i gang sesongens åttendelsfinaler i Champions League i Torino.

Andreplass i ligaen til tross for åtte seire på rad

Juventus jakter sitt syvende ligagull på rad, og som i de seks foregående sesongene er de mer eller mindre umulig å slå i serien. Etter 24 spilte serierunder står Torino-laget med 20 seire og to uavgjorte, noe som gir 62 poeng så langt.

Men for første gang på lang tid er det et annet lag som gjør det minst like godt som Juventus i Serie A. Med ett tap mindre er nemlig Napoli fortsatt ligaleder, ett lite poeng foran Juventus. Trolig vil det stå mellom de to lagene når sesongen skal avsluttes, Inter er nærmeste lag med 48 poeng på sin tredjeplass.

Men det skal holde hardt for Napoli. Juventus har de siste serierundene virkelig fått opp dampen. Åtte seire på rad og 24-1 i målforskjell på de siste elleve seriekampene er status etter at Fiorentina ble slått 2-0 på bortebane fredag.

Topp-fire i siktet

Om man ser bort i fra overlegne Manchester City så er det som forventet meget jevnt blant topplagene i sesongens Premier League. Med 27 spilte runder tilbakelagt er Tottenham med 52 poeng plassert på en femteplass så langt.

Men formen er oppadstigende for London-klubben. Fra å ligge helt nede på en syvendeplass etter tapet for Manchester City i den attende serierunden har Tottenham nå gått ni serierunder uten å tape, og for alvor blandet seg inn i kampen om medaljer og Champions League-spill neste år.

Spesielt imponerende har de tre siste serierundene vært, der Spurs har møtt tre andre topp seks-lag. Først ble Manchester United slått 2-0 hjemme, så ble Liverpool holdt til 2-2 på Anfield før Arsenal ble slått 1-0 på Wembley i helgen.

Lite å gjøre med Barcelona i gruppespillet

Juventus tok en andreplass i sin gruppe i Champions Leagues gruppespill på høsten i fjor, tre poeng bak overlegne Barcelona. Det ble kun ett tap, borte mot nettopp Barcelona, mens Sporting CP og Olympiakos ikke sto for de voldsomt store overraskelsene i gruppe D.

Men der Juventus måtte ta til takke med en andreplass imponerte Tottenham stort i gruppe H. Real Madrid ble slått 3-1 hjemme og holdt til 1-1 borte, mens Borussia Dortmund og APOEL Nikosia ble ett par hakk for små både borte og hjemme.

Who’s excited for this one? #COYS #THFC

A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial) on

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Juventus og manager Massimiliano Allegri må klare seg uten flere førstelagsspillere i kveldens oppgjør. Offensivt er både Dybala og Cuadrado utilgjengelig, mens Lichtsteiner, Höwedes og barzagli mangler i forsvaret. I tillegg er Matuidi fraværende på midtbanen.

Forventet førsteellever, Juventus: Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanić, Sturaro; Douglas Costa, Higuaín, Mandžukić.

For Mauricio Pochettino og Tottenham sin del ser det langt lysere ut, da kun Toby Alderweireld er utilgjengelig. Han spares da han enda ikke er 100 prosent frisk etter å ha vært ute med en hamstringskade.

Forventet lagoppstilling, Tottenham: Lloris; Trippier, Sánchez, Vertonghen; Son, Dembélé, Dier, Davies; Eriksen, Alli; Kane.

Odds på kampen mellom Juventus og Tottenham

Juventus er gjort til små favoritter på hjemmebane med en odds på 2.25 hos blant annet bet365. Tror du Harry Kane og Tottenham får hull på Juventus-byllen og stikker av med seieren er oddsen satt til fine 3.75. Ett uavgjortresultat gir 3.20.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler