Tottenham mot Barcelona, Kane mot Messi – Stjernemøte på Wembley i kveld

I helgen ble det kun 1-1 hjemme mot Athletic Bilbao for Barcelona, noe som sørget for at Real Madrid kom opp a poeng med katalanerne på La Liga-tabellen.

Tottenham – Barcelona
Wembley stadion, London
Champions League, gruppe B
Onsdag, klokken 21:00

Men i midtuken forrige uke var det betydelig verre for Barcelona, da en 1-0-ledelse mot Leganés ble snudd og endte med et 1-2-tap for et av de antatt svakeste lagene i La Liga.

På de syv første serierundene har Barcelona funnet fire, spilt to uavgjort og tapt én kamp, og det som var en komfortabel ledelse på erkerivalene Real Madrid er spist opp, og de andre topplagene er nå bare få poeng bak Messi og co.

Dog er det Champions League som er prioritet for Ernesto Valverdes mannskap denne sesongen, etter at laget har gått til topps i La Liga tre av de fire siste sesongene.

I den første kampen i gruppe B ble det en solid 4-0-seier over PSV Eindhoven, mye takket være hattrick av Messi. Og Messi er en spiller som Barcelona er avhengig av at presterer i kveld også, all den tid han er den eneste Barcelona-spilleren som har scoret på bortebane i Champions League siden 2016.

Tottenhams start på denne sesongens Champions League var ikke like lystig. Dog så den lenge lystig ut etter at Christian Eriksen ga britene ledelsen borte mot Inter like etter pause. Men i de ti siste minuttene av kampen sørget Icardi og Vecino for at italienerne vant 2-1, og dermed er Tottenham allerede på etterskudd i det som er en meget tøff gruppe.

I helgen ble det en komfortabel 2-0-seier over Huddersfield, der kaptein og toppscorer Harry Kane sørget for begge de to målene. Det var Tottenhams andre seier på rad i Premier League etter at de gikk på to tap på rad mot henholdsvis Watford borte og Liverpool hjemme.

Lagnyheter

Barcelona må klare seg uten Samuel Umtiti etter at han fikk rødt kort i forrige kamp mot PSV, og Sergi Roberto, som hinket av banen i kampen mot Athletic Bilbao i helgen. Clement Lenglet og Gerard Pique forventes å danne stopperparet sammen med Jordi Alba og Nelson Semedo på backplassene.

Valverde roste Lionel Messi og Sergio Busquets etter helgens kamp og er klar på at dem er friske til å starte også i kveld. Han starter trolig med Messi, Suarez og Dembele i front og Busquets, Coutinho og Rakitic på midtbanen. Arturo Vidal kan være en overraskelsesstart som erstatter for Dembele for å gjøre laget mer balansert både i forsvar og angrep.

For hjemmelagets del er det dessverre flere sentrale spillere som er ute med skade. Dele Alli, Christian Eriksen og Serge Aurier er alle utilgjengelige i denne kampen mot Barcelona. Jan Vertonghen og Mousa Dembele, som startet kampen mot Huddersfield, ble byttet ut i pausen og forblir på sidelinjen også i dette oppgjøret.

Toby Alderweireld og Harry Winks forventes å fylle hullene i deres fravær. Ben Davies ser ut til å komme tilbake på ving backen etter å ha vært benken i helgen. Hugo Lloris er også tilbake i trening og vil sannsynligvis starte i mål mot katalanerne. Heung-Min Son erstatter skadde Dele Alli, og Erik Lamela starter i stedet for Christian Eriksen. Kane og Moura tar plassene på topp.

Forventede lagoppstillinger

Spurs: Lloris; Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies; Winks, Dier; Moura, Lamela, Son; Kane

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets; Coutinho, Rakitic, Dembele; Messi, Suarez

TV og live stream

Champions League blir denne sesongen sendt på Viasat og TV2 sine kanaler, og denne kampen vil være tilgjengelig på TV2 Sport 1 og på strømmetjenestene TV2 Sumo og Viaplay.

Oddstips

Barcelona er ikke i form i serien for tiden, og møter nå et Tottenham-lag med tre strake seire, medregnet seieren mot Watford i Ligacupen.

Men Champions League er en prioritet denne sesongen for Barcelona, og vi tror de skal hamle opp med Tottenham i kveld. Å spå et resultat er uansett en annen ting, og vi holder oss unna det i dag.

Messi er mannen Barcelona har måtte regne med ute i Europa de siste sesongene, og vi tror ikke det er annerledes i dag.

Vi går for at Messi scorer, til oddsen 1.95 hos Unibet.

Du spiller her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler