Tottenham må vinne borte mot meget målfarlige PSV Eindhoven i Champions League

Dette er første gang de to klubbene møtes i Champions League, men tilbake i 2008 møttes de i åttendedelsfinalene av det som den gang het UEFA-cupen, et dobbeltoppgjør som endte 1-1 og PSV-avansement etter straffesparkkonkurranse.

PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur
Philips stadion, Eindhoven
Champions League. Gruppe B
Onsdag klokken 18:55

Revansje fra oppgjørene for ti år siden er dermed enda en grunn for at Tottenham bør gå all inn for seier i kveld. Men først og fremst bør de selvsagt vinne fordi de praktisk talt er ute av kampen om avansement i Champions League ved tap eller uavgjort.

Etter 1-2 borte mot Inter og 2-4 hjemme for Barcelona er Tottenham helt sist i gruppen med null poeng, det samme som PSV men med dårligere målforskjell en kveldens nederlandske motstandere.

PSV på sin side tapte 0-4 borte mot Barcelona i den første kampen før det ble et mer knepent 1-2-tap for Inter på hjemmebane for tre uker siden. PSV måtte også gjennom playoff før gruppespillet, der de slo hviterussiske BATE Borisov 6-2 sammenlagt.

I hjemlig serie går det dog betydelig bedre for PSV, som etter ni seriekamper står med ni seire og hele 36-3(!) i målforskjell. De fem siste seriekampene har ikke PSV sluppet inn et eneste mål, inkludert 3-0 hjemme mot Ajax.

Også Tottenham gjør det godt i hjemlig serie, ni serierunder inn i Premier League-sesongen har endt med syv seire og to tap, noe som gir 21 poeng og femteplass på tabellen. Det er kun to poeng bak Manchester City og Liverpool i front, og like mange som London-rivalene Chelsea og Arsenal som er på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

PSV er den klubben av de to som har nytt størst suksess i Champions League i sin nåværende form, med hele 16 deltakelser i gruppespillet og en semifinale i 2004/05 som den beste prestasjonen.

Tottenham på sin side deltar kun i sitt tredje gruppespill i Champions League, og kvartfinaletap mot Real Madrid i den første sesongen for åtte år siden er den beste prestasjonen til London-klubben.

Eriksen tilbake for Spurs

PSV-trener Van Bommel har kun en skade å ta hensyn til, Ryan Thomas som er ute i lang tid med en kneskade, og kan glede seg over å kunne velge sin sterkeste førsteellever mot gjestene fra Premier League.

Dele Alli er tilbake i trening denne uken, men kveldens bortekamp mot PSV kommer nok for tidlig for den engelske landslagsspilleren. Det samme gjelder Danny Rose og Victor Wanyama, som begge er nære retur til fotballbanen. Christian Eriksen kan trolig starte etter at han ble byttet inn i andre omgang i helgens Premier League-møte med West Ham.

Forventede lagoppstillinger

PSV Eindhoven: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Hendrix, Pereiro; Lozano, Bergwijn, De Jong

Tottenham Hotspur: Lloris; Aurier, Sanchez, Alderweireld, Davies; Dier, Dembele; Lamela, Eriksen, Son; Kane

TV og Live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen Viasat 4 og på strømmetjenesten Viaplay.

Spilltips

Odds Bookmaker Bonus Link
3.65
Unibet
1000 kr

PSV viser fantastisk form i hjemlig serie, men det er en ærlig sak at Eredivisie ikke holder samme nivå som Premier League. Ingen av de to klubbene har imponert så langt i Champions League, men Tottenham er også gode i hjemlig serie, og har større erfaring med store kamper enn det PSV har.

Men 36 mål på ni kamper, og tre spillere som allerede har over åtte seriemål, viser at PSV virkelig vet å finne nettmaskene.

Vi tror Tottenham drar det lengste strået, men ikke klarer å holde nullen.

Bortelaget vinner + begge lag scorer til 3.65 i odds hos Unibet!

Spill nå!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler