Halve jobben gjort for Liverpool – Møter et hjemmesterkt Porto

Porto Liverpool spilltips

To lag med flotte tradisjoner i denne turneringen møtes i kveld. Porto, den gang ledet av Jose Mourinho, løftet trofeet tilbake i 2004. Den gang ble franske Monaco slått 3-0 i finalen etter scoringer av Carlos Alberto, Deco og Dimitri Alenichev. Året etter var det Liverpool sin tur til å seire I Europas gjeveste turnering, og det velkjente mirakelet i Istanbul var et faktum da Milan ble slått på straffer etter at det var 3-3 til ordinær tid. Skal et av lagene gjenta bedriften i 2019?

Begge lagene kjemper også om tittelen I den hjemlige serien nå i sesonginnspurten. Porto er som vanlig i helt i toppen i Portugal, og fem kamper før slutt er det kun målforskjell som skiller opp til erkerival Benfica på tabelltoppen. Porto er for øvrig i god form med fem strake seiere i ligaen.

Liverpool står også med fem strake seiere i sin hjemlige liga, nå sist tok de en knallsterk 2-0-seier hjemme mot Chelsea. Det gjør at Liverpool leder Premier League, to poeng foran Manchester City på andreplass. De røde har imidlertid en kamp mer spilt enn de lyseblåkledde.

Jordan Henderson er med i troppen

Porto må klare seg uten angriperen Vincent Aboubakar til denne kampen. Liverpool på sin side har reist til Portugal uten Dejan Lovren og Alex Oxlade-Chamberlain. Kaptein Jordan Henderson er med på reisen etter at han måtte av med en ankelskade under kampen mot Chelsea, dog er det usikkert om han starter.

Ser vi på statistikken er Porto det eneste gjenværende laget i Champions League som har vunnet alle sine hjemmekamper i turneringen denne sesongen. Spissen Moussa Marega har også scoret i alle fire hjemmekampene.

På den andre siden har Liverpool aldri tapt mot Porto og de vant hele 5-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Porto har ikke tapt én eneste hjemmekamp i alle turneringer siden den gangen.

Forventede lagoppstillinger

Porto: Casillas; Militao, Felipe, Pepe, Telles; Otavio, Pereira, Herrera, Corona; Soares, Marega

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Fabinho, Keita; Salah, Firmino, Mane

Spilltips: Begge lag scorer

Porto er nødt til å vinne dette oppgjøret, og kommer trolig til å gå hardt ut, for å få et tidlig mål. Det kommer til å åpne opp rom for Liverpool, som med spillere som Firmino, Mané og Salah på laget har alle forutsetninger til å utnytte det.

Men som nevnt er Porto godt vant med å vinne på hjemmebane, og en spiller som Moussa Marega liker virkelig å score foran egne fans.

Vi ser på sannsynligheten for at begge lag scorer som meget stor.

Begge lag scorer gir oddsen 1.75 hos Betsson. Spill her!

TV og Live stream

Det er Viasat som har rettighetene til å sende dette oppgjøret, og den er derfor tilgjengelig på Viasport 1 og på deres strømmetjeneste Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler