Manchester United tar imot sin gamle stjerne Ronaldo og Juventus på Old trafford

De to klubbene har ikke møttes på over 15 år. I 2003 vant Manchester United overlegent 2-1 og 3-0 i det som den gang var det andre gruppespillet i Champions League.

Manchester United – Juventus
Old Trafford, Manchester
Champions League, gruppe H
Tirsdag klokken 21:00

Man må helt tilbake til 1997 for å finne forrige gang Juventus klarte å vinne en fotballkamp. Den gang vant Juventus 1-0 i Champions Leagues gruppespill, mot et Manchester United-lag med hele tre nordmenn fra start, Henning Berg, Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær.

Nå møtes de igjen, og det er Paul Pogba mot sine gamle lagkamerater. Franskmannen spilte i Juventus mellom 2012 og 2016, etter at kom fra nettopp Manchester United. Når han vendte tilbake til sin gamle klubb ble han den gang verdens dyreste spiller.

Manchester United kommer fra 2-2 borte mot Chelsea i helgen, i det som lenge så ut til å bli en seier til José Mourinhos menn. Anthony Martial scoret begge Uniteds mål, men Ross Barkleys redusering på overtid spolerte for Mourinhos første seier på Stamford Bridge siden han forlot Chelsea tilbake i 2015.

Det plasserer Manchester United på en tiendeplass på Premier League-tabellen så langt, hele ni poeng bak byrival Manchester City og Liverpool som leder han foran nettopp Chelsea, Arsenal og Tottenham med sine 21 poeng.

Også Juventus spilte uavgjort i helgen, dog et litt mer skuffende uavgjort enn det Manchester United fikk med seg. Scoring av Cristiano Ronaldo sikret 1-1 hjemme mot Genoa, noe som er alt annet enn imponerende for Massimiliano Allegris menn. Men det var den gamle dames første poengtap denne sesongen i La Liga, og etter ni serierunder leder man Serie A med 25 poeng, fire poeng mer enn Napoli på andreplass.

Juventus leder Champions League-gruppen med seks poeng av seks mulige, to poeng mer enn Manchester United, mens Valencia og Young Boys har henholdsvis ett og null poeng.

Lagnyheter

José Mourinho må klare seg uten en av sine aller største stjerner, Alexis Sanchez. Chileneren har ikke vært på sitt beste for Manchester United etter overgangen fra Arsenal forrige sesong, men blir uansett et stort savn når United nå skal opp mot den største konkurrenten i gruppen. Ellers er også Jesse Lingard trolig ute, sammen med Diogo Dalot, Scott McTominay, Phil Jones og Marouane Fellaini. Marcos Rojo og Antonio Valencia skal være tilbake i trening for de røde djevlene.

Juventus-trener Massimiliano Allegri har ikke en like lang skadeliste som sin kollega, men må også klare seg uten tre sentrale spillere. Emre Can, Sami Khadira og Mario Mandzukic.

Forventede lagoppstillinger

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Pogba, Matic; Rashford, Mata, Martial; Lukaku

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Dybala; Ronaldo

TV og live stream

Det er Viasat og TV2 som har rettighetene til å sende Champions League denne sesongen, og denne kampen er tilgjengelig på TV2 Sport 1 og på Viaplay.

  • Fan av Premier League? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Spilltips

Odds Bookmaker Bonus Link
2.50
Unibet
1000 kr

Juventus er faktisk favoritter hos de fleste bookmakere i dag, men det er høye odds på begge lag i tillegg til uavgjort.

Det er vanskelig å si hvilken vei kampen kommer til å tippe, men Manchester United skal få det tøft mot et svært godt Juventus lag med tidligere Manchester United-stjerne Cristiano Ronaldo i spissen.

Juventus vinner: 2.50 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler