Spilltips: Shakhtar får det blytungt mot Raheem Sterling og Manchester City

Ukrainerne drar til Etihad stadion uten seier på sine første tre kamper, og Paulo Fonsecas lag har ikke råd til å tape nordvest i England. Da kan man trolig se langt etter avansement.

Manchester City – Shakhtar Donetsk
Etihad stadion, Manchester
Champions League, gruppe F
Onsdag klokken 21:00

Manchester City har de siste 15 månedene klart å bevege seg opp i samme kategori som Barcelona, Real Madrid og Juventus, men tapet hjemme mot Lyon i åpningskampen kunne tyde på at klubben var litt overveldet av å bli stemplet som en av favorittene.

Men siden den gang har City vunnet ni av ti kamper i alle turneringer, og kun én gang i denne perioden har det ikke blitt seier, i uavgjortkampen mot Liverpool.

Med seier i kveld er Manchester City langt på vei sikret avansement til utslagsrundene på nyåret, og om prestasjonene er de samme som i Ukrainia for to uker siden skal Shakhtar få det tøft.

Fonsecas menn startet med 2-2 hjemme mot Champions League-debutantene Hoffenheim, før Lyon ble holdt til et sterkt 2-2-resultat i Frankrike. Forrige kamp ble det derimot braktap på hjemmebane mot City, et sted Shakhtar «aldri» taper.

Det plasserer Shakhtar helt nederst på tabellen i gruppe F, a poeng med Hoffenheim, og henholdsvis fire og tre poeng bak tabelleder Manchester City og Lyon.

Lagnyheter

Kevin De Bruyne er igjen ute med skade, uten at det har gått alt for mye ut over prestasjonene til Manchester City uten den belgiske stjernen på banen. Manchester United venter på motsatt banehalvdel til helgen, og vi får derfor trolig en del roteringer i Citys førsteellever. Både Gabriel Jesus, Danilo, Mahrez og Kompany er forventet å se i startoppstillingen.

Det er ingen nye skader å melde om i Shakhtar-troppen, og vi får trolig se Taison tilbake i startoppstillingen, sammen med Kovalenko som sørget for vinnermålet mot Dynamo Kiev i helgen.

Forventede lagoppstillinger

Manchester City: Ederson; Danilo, Stones, Kompany, Zinchenko, Fernandinho, Delph; Mahrez, D.Silva, Sterling; Jesus

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Matvyenko, Krivtsov, Rakitskiy, Ismaily; Stepanenko, Maycon; Taison, Kovalenko, Fernando; Moraes

TV og live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen TV2 Sport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

Mer fra Champions League: Spilltips til toppkampen mellom Juventus og Manchester United i Torino

Oddstips: Sterling scorer

Odds

Bookmaker

Bonus

1.89

1000 kr

Manchester City er soleklare favoritter her, og det er nesten umulig å finne spillbare odds. Men én spiller som trolig starter, og som er i meget bra form om dagen, det er Raheem Sterling. Engelskmannen scoret to og hadde to målgivende mot Southampton i helgen, og vi tror han fortsetter å imponere mot et klart svakere Shakhtar-lag i kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler