Toppkamp i Torino uten to stjernespisser

Den gamle damens 1-0-seier i det første møtet mellom de to klubbene på Old Trafford var deres tredje seier av tre mulige, og bare ett poeng i kveld sikrer italienerne en plass i utslagsrundene.

Juventus – Manchester United
Juventus stadion, Torino
Champions League, gruppe H
Onsdag klokken 21:00

Det fantes en tid der en tur til «drømmenes teater» var en av de vanskeligste oppgavene i europeisk fotball, men den komfortable måten Juventus sikret seg alle tre poengene der for to uker siden forteller litt om situasjonen begge klubbene er i for tiden.

Tiden etter Alex Ferguson i Manchester United er vell dokumentert, mens Juventus opplever en enestående suksess på hjemlig plan der de har vunnet Serie A hele syv ganger på rad og har i tillegg tatt «the double» med Coppa Italia-seire de siste fire årene.

Det eneste som kanskje kan ta fra denne Juventus-utgaven tittelen som den beste utgaven av klubben i historien er suksess på kontinentet. Tapende finalister i både 2015 og 2017 har ikke klubben blitt kronet mestere av Europa siden 1996.

Men nå har de turneringens beste spiller noensinne på laget i Cristiano Ronaldo, og er en av de absolutt største favorittene til å løfte trofeet på Wanda Metropolitano i Madrid i mai neste år.

Det defensive har vært på plass lenge, men med Ronaldo på laget er det nå tegn på at Massimiliano Allegri endelig har en balansert nok tropp til å være en real utfordrer til tittelen.

Mer fra Champions League: Spilltips til kampen mellom Manchester City og Shakhtar Donetsk

Resignert Mourinho etter forrige møte

Manchester United har hatt noen historiske triumfer i Torino opp gjennom årene, men sjelden har de dratt til byen nord-vest i Italia som så store underdogs som i kveld.

Selv Jose Mourinho var tvunget til å innrømme at de italienske mesterne var flere hakk bedre enn hans lag i 0-1-tapet på Old Trafford for to uker siden.

Tidligere Juventus-spiller Paul Pogbas skudd i stolpet var det nærmeste vertene kom den gangen, og prestasjonene skal definitivt forbedres om de røde djevlene skal få med seg noe som helst fra kveldens oppgjør.

Ready for our flight to Turin with @Aeroflot! ✈️

Et innlegg delt av Manchester United (@manchesterunited)

Begge lag uten sine stjernespisser

Romelu Lukaku må dessverre stå over dette oppgjøret på grunn av en skade, og det kan se ut til at Manchester United må klare seg uten ham i Manchester-derbyet i helgen også.

Diogo Dalot er fortsatt på sidelinjen, men både Antonio Valencia og Marouane Fellaini er tilbake fra skade og kan håpe på en plass i startoppstillingen.

Mario Mandzukic er tilbake i trening etter ankelskaden han pådro seg rett før det første oppgjøret mot Manchester United, men han blir neppe å se i startoppstillingen i kveld.

Douglas Costa måtte ut med en lyskeskade i helgen og er ikke med i troppen, i motsetning til Blaise Matuidi som er tilbake og klar for å bidra. Sami Khedira er også tilbake for første gang siden kampdag én, og etter alle solemerker blir det Juan Cuadrado som tar Costas plass i førsteelleveren.

Forventede lagoppstillinger

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancur, Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Ronaldo

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelof, Shaw; Herrera, Matic, Pogba; Rashford, Sanchez, Martial

TV og live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen Viasat Sport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

Spilltips: Juventus vinner

Odds

Bookmaker

Bonus

1.60

1000 kr

Det er ikke all verden til odds, men vi kan ikke se for oss at Manchester United skal klare å få med seg så mye fra dette oppgjøret. Juventus er bunnsolide bakover, og har i tillegg offensive krefter som Ronaldo, Dybala, Cuadrado og Pjanic.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler