Tøft Champions League-comeback for Inter når Spurs tirsdag gjester Stadio Giuseppe Meazza

Spurs vant mot mesterne Real Madrid i gruppespillet forrige sesong, men til tross for dette ble det stopp allerede i 16-delsfinalen da Juventus ble for sterke over to kamper.

Inter Milan – Tottenham Hotspur
Stadio Giuseppe Meazza
, Milan
Champions League, gruppe B
Tirsdag klokken 18:55

Nå er det klart for nok en italiensk motstander for London-laget, og det femte møtet med Inter Milan på få sesonger. De to klubbene møttes også i gruppespillet av samme turnering tilbake i 2010/11, da endte det 3-1 på White Hart Line og 4-3 på Stadio Giuseppe Meazza. To sesonger senere møttes de til åttendedelsfinale i Europa League, der gikk Tottenham videre på bortemål etter at det endte 3-0 hjemme og 4-1 borte.

Mens Tottenham spilte Champions League-fotball også forrige sesong måtte Inter Milan nøye seg med å spille Europa League. Og det uten særlig suksess, i gruppe med Hapoel Be’er Sheva, Sparta Praha og Southampton ble det til slutt en sisteplass i gruppe K for Champions League-mesterne fra 2010.

I helgen tok Tottenham imot ubeseirede Liverpool på Wembley, og gikk på sitt andre strake ligatap da rødtrøyene stakk av med alle tre poengene. Spurs er dermed allerede seks poeng bak Liverpool og Chelsea i kampen om Premier League-gullet. Inter har kun vunnet én av sine første fire ligakamper, i helgen ble det 0-1-tap hjemme for Parma.

Gruppe C er en meget tøff gruppe, og Inter og Tottenham skal senere i høst opp mot både Barcelona og PSV Eindhoven. Barcelona og Tottenham er favoritter til å gå videre, mens Inter er en outsider. PSV skal på papiret ikke ha noen sjans til å avansere.

Lagnyheter

VM-finalist Sime Vrsaljko er satt ut av kneproblemer og er ikke med i Inters tropp, det er heller ikke spissen Lautaro Martinez som har hofteproblemer.

For Tottenhams del er Lloris enda utilgjengelig, i tillegg er både Juan Foyth og Dele Alli ute med divserse skader. Vincent Janssen er også på sidelinjen, helt frem til nyttår grunnet en skade i den ene foten.

TV og live stream

Champions League vil denne sesongen bli sendt på både Viasat og TV2 sine plattformer. Akkurat denne kampen er kun mulig å se på Viasats strømmetjeneste Viaplay.

Oddstips

Inter har vært i svært varierende form i starten av sesongen, og vark svak hjemme for Parma i helgen. Heldigvis for Italienerne er det ikke stort bedre hos Tottenham for tiden. Men Kane er meldt frisk, og Spurs-laget har Champions League-erfaringen fra de siste sesongene som man ikke finner i Inter-laget.

Vi har troen på Tottenham og går for borteseier til 2.57 i odds hos Unibet.

Du spiller på kampen hos Unibet her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler