Toppmøte på Giuseppe Meazza i kveld – Inter tar imot Barcelona

Barcelona har slått PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur og Inter i deres første tre kamper i gruppespillet, og har tre poeng å gå på ned til Inter før møtet i kveld.

Inter Milan – Barcelona
Stadio Guiseppe Meazza, Milan
Champions League, gruppe B
Tirsdag klokken 21:00

Forrige kamp for begge lag var tilsvarende møte på Camp Nou, som endte med en relativt komfortabel 2-0-seier til vertene. Men Inter er fortsatt i en god posisjon til å avansere til utslagsrundene etter 2-1-seire både hjemme mot Tottenham og borte mot PSV Eindhoven.

Det er fem poeng ned til Tottenham og PSV på de to nederste plassene i gruppen, og selv ved tap i kveld vil Inter ha minst to poeng ned til begge lag. Inter har PSV hjemme og Tottenham borte igjen, mens Barcelona har Tottenham hjemme og PSV borte.

Jakter umulige Juventus

Juventus leder, ikke overraskede, Serie A etter at det er spilt 11 serierunder av sesongen, men Inter er deres nærmeste konkurrent så langt. Åtte ligaseire har det blitt så langt for gigantene fra Milan, og etter tapet for Barcelona for to uker siden har Inter slått Lazio 3-0 og Genoa hele 5-0.

Inter er også det siste italienske som vant Champions League. Det var tilbake i 2010, og det var den tredje gangen dem løftet trofeet. Dette er den tolvte gangen de er i gruppespillet, men første gang siden 2011/12-sesongen, ganske utrolig med tanke på posisjonen klubben har i europeisk fotball.

Luciano Spallettis mannskap har holdt nullen i syv av de siste 19 kampene de har spilt, og i Mauro Icardi har de en spiss som nå har scoret godkjente åtte mål på sine første 11 kamper denne sesongen.

Imponerer ikke på utebane i Europa

Det ble stilt spørsmål om nivået til Barcelona denne sesongen når de blant annet tapte 1-2 for Leganés i september. Men siden den gang har de vunnet seks av åtte kamper i alle turneringer, og blant annet tre strake seire i La Liga, inkludert 4-2 over Sevilla og hele 5-1 over Real Madrid i El Clasico, har ført dem tilbake på toppen av tabellen.

Men Barcelona har bare vunnet seks av sine 17 siste bortekamper i Champions League, spilt fem uavgjorte og tapt seks. På de siste ti bortekampene har det faktisk endt med hele fire tap for den spanske gigantklubben.

Og spillerne har trolig tapet mot Roma i kvartfinalene forrige sesong friskt i minne. Et meget overraskende tap ettersom Barcelona ledet hele 4-1 etter den første kampen på Camp Nou. Man håper nok definitivt på bedre minner fra Italia denne gangen.

Mulig Messi-retur

Radja Nainggolan var endelig tilbake på banen igjen mot Genoa i helgen etter å ha vært ute flere uker med en ankelskade. Ellers er det ingen betydelige skader i Inter-troppen, og både Sime Vrsaljko, Miranda, Asamoah og Icardi er forventet tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt hvilt i helgen.

For Barcelona sin del sier trener Valverde at Messi kan være tilgjengelig igjen etter å ha vært ute noen uker med et brudd i hånden. Argentineren er med i troppen, men starter etter alle solemerker på benken.

I de bakre rekkene er Samuel Umtiti og Thomas Vermaelen fortsatt ute med skader, og dermed fortsetter trolig Lenglet som Piques midtstopper-kollega.

Forventede lagoppstillinger

Inter: Handanovic; Vrsaljko, Skriniar, Miranda, Asamoah; Vecino, Brozovic; Candreva, Nainggolan, Perisic; Icardi

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Dembele, Suarez, Coutinho

TV og live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen Viasat Ultra HD og på strømmetjenesten Viaplay.

Spilltips: Icardi scorer

Odds

Bookmaker

Bonus

2.65

1000 kr

Icardi har vært i gryende form så langt denne sesongen, og scorer i nesten hver eneste kamp han spiller. Han har også en egenskap for å score viktige mål, som overtidsmålet som sikret seieren i Milan-derbyet for noen uker siden.

Barcelona sliter med mye skader i forsvaret, og back-rekken har sett skjelvende ut i store deler av sesongen. Man har gått hele ni seriekamper på rad nå uten å holde nullen blant annet.

Det kan godt være Barcelona stikker av med seieren til slutt, men vi tror Icardi finner en åpning i Barcelona-forsvaret i kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler