Champions League: Engelsk gigantmøte på Wanda Metropolitano

Tottenham Liverpool oddstips og live stream

Chelsea og Arsenal møttes onsdag i finalen i Europa League, der førstnevnte knuste byrivalene. Nå skal et tredje London-lag ut i ilden, mot forrige sesongs finaletaper, Liverpool.

Tottenham – Liverpool
Wanda Metropolitano, Madrid
Finale, Champions League
Lørdag klokken 21:00

Odds på kampen fra Betsson:

  • Fulltid: 1: 4.50 – X: 3.75 – 2: 1.88
  • Over 2.5 mål: 10.00! (Kun for nye kunder)

Kan løfte sitt første CL-trofé

Elleve måneder etter at de hadde flere spillere i semifinaler i VM enn noen annen klubb i Europa, befinner Tottenham seg nå i sin største fotballkamp i klubbens historie.

Å ha kommet seg helt til finalen fortjener masse honnør; Londonerne signerte ikke en enkelt spiller i fjor sommer eller i januar, og har måttet kjempe med forsinkelsene til deres nye stadion.

Selv ikke de mest optimistiske av Tottenham-fansen forventet at klubben skulle nå finalen denne sesongen, og det vil være en viss grad av ironi hvis Spurs avsluttet sin 11-årige trofetørke med den største av dem alle, Champions League.

Spurs ønsker å bli den 23. Klubben til å løfte det mest ettertraktede sølvtøyet, og det første nye navnet på listen siden Chelsea i 2012, etter å ha tidligere bare bare nådd semifinalen i denne konkurransen ved én anledning – tilbake i 1961/62-sesongen.

Liverpool har selvsagt desidert mest erfaring med europeisk suksess, men det er ikke helt ukjent territorium for Spurs heller, som har deltatt i fire tidligere europeiske finaler, inkludert mot et annet engelsk lag da de slo Wolverhampton samlet i den innledende UEFA Cup-finalen i 1971/72.

Kan tape sin andre finale på rad

Liverpools andre Champions League-finale på rad beklrefter fremgangen klubben har hatt under deres tyske trener Jürgen Klopp.

Reds har nå nådd to Europacup-finaler for tredje gang i sin historie, og bare Juventus og Valencia har noensinne tapt to finaler på rad i denne konkurransen. En klubb Liverpool neppe ønsker å bli med i.

Finaletapet i fjor var ventet, men denne gangen kommer Liverpool til finalen i Madrid som favoritter mot et Tottenham-lag som har slitt den siste tiden.

Mens det i forrige sesong var deres forreste tre spillere som sparket dem til randen av herlighet, ser Liverpool denne gangen ut som et mye mer komplett lag. Det er nesten umulig å forestille seg Alisson Becker gjøre de samme feilene som Loris Karius gjorde i Kiev, mens i Virgil van Dijk har Liverpool en spiller som ble ble kåret til årets spiller i Premier League.

Den defensive forbedringen er kanskje den største grunnen til at Liverpool var i stand til å opprettholde presset på Manchester City i hjemlig liga helt til siste spillerunde, der deres 97 poeng var ny klubbrekord, men utrolig nok ikke var nok til å gi dem tittelen.

Med nederlag lørdag kveld vil en helt fantastisk sesong fra rødtrøyene faktisk ende uten et eneste trofé, noe som eventuelt blirr smått utrolig, og selvsagt svært skuffende for alle som er glad i klubben.

Forventede lagoppstillinger

Tottenham: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks; Son, Alli, Eriksen; Kane

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

Hvor ser du kampen?

Til glede for alle som er glad i stor fotball, kommer dette oppgjøret til å bli sendt på TV2s hovedkanal. Den er også tilgjengelig på TV2 Sport 1, og på strømmetjensten TV2 Sumo.

Spilltips: Liverpool vinner i ordinær tid

Vi ser på dette Liverpool-laget som ganske klart bedre enn Tottenham-mannskapet. Det er trolig et svært revansjesugent Liverpool lag, etter tapet mot Real Madrid i forrige sesongs finale.

Men vi skal selvsagt ikke undervurdere at Tottenham svært gjerne ønsker å løfte dette trofeet for første gang i klubbens historie.

Dog er Liverpool, med Salah, Firmino og Mane i spissen rett og slett for god, og vi tror de avgjør kampen i ordinær spilletid.

Det gir NordicBet fine 1.99 i odds for!

Og spiller du på kampen for 200 kroner, får du 200 kroner å spille live for under oppgjøret!

Registerer deg og spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler