Tottenham bør vinne borte mot Barcelona i kveld

pochettino barcelona tottenham spilltips

Mauricio Pochettinos menn har fortsatt håp om å kvalifisere seg, men de møter en av de største favorittene i turneringen, som allerede har sikret seg gruppeseieren i gruppe B.

Barcelona – Tottenham
Camp Nou, Barcelona
Champions League, gruppe B
Tirsdag klokken 21:00

Kveldens kamp kan by på nok av drama og spenning, Men Barcelona kommer til dette oppgjøret i visshet om at de har sikret seg både gruppeseieren og en plass i åttendedelsfinalen av denne sesongens utgave av Champions League.

Ikke at det er noen stor overraskelse at Barcelona ender opp som gruppevinner. Det er faktisk den tjuende gangen dem gjør det, mer enn noen andre lag. I tillegg er det den tolvte gangen på rad, som også er en rekord i turneringen.

Og skulle Barcelona unngå tap mot Tottenham i kveld blir det tolvte gang laget fra Catalonia går gjennom gruppespillet uten å tape en eneste kamp.

Forrige gruppespillskamp endte med seier over PSV, den første av det som nå har blitt fire seire på rad. Sist mot byrival Espanyol i helgen, der to nydelige frispark av Messi bidro til en meget behagelig 4-0-seier.

Avhengig av hjelp fra PSV ved tap

Tottenhams oppgave før kveldens oppgjør er ganske klart, matcher man resultatet til Inter Milan eller bedre, og London-laget er klar for utslagsrundene i Champions League.

Før kveldens kamper, der Inter Milan tar imot PSV Eindhoven på hjemmebane, har både Spurs og Inter syv poeng, men Tottenham befinner seg på den avgjørende andreplassen grunnet flere scorede bortemål i de innbyrdes oppgjørene dem imellom.

Så Tottenhams skjebne er i deres egne hender, men de må gå ut i fra at Inter klarer å gjøre jobben hjemme mot tabelljumbo PSV, som ikke har noen sjans til å kvalifisere seg for utslagsrundene i hverken Champions League eller Europa League.

Spurs står med syv seire på sine siste ni kamper i alle turneringer, og i helgen ble det en grei 2-0-seier mot Leicester på King Power stadion, noe som plasserer dem på tredjeplass på Premier League-tabellen.

Lagnyheter

Både Harry Kane og Christian Eriksen startet på benken i helgens ligakamp, men er forventet tilbake i startoppstillingen i kveldens kamp. Men i motsatt ende av banen kan Pochettino møte på en aldri så liten krise, med både Kieran Trippier og Serge Aurier tvilsomme kan det åpne opp for Kyle Walker-Peters på høyreback.

Mousea Dembele, Erik Lamela, Davinson Samchez og Victor Wanyama er alle sidelinjet med skader, mens Juan Foyth ikke er registrert i Champions League-troppen.

Barcelona kan ønske Philippe Coutinho tilbake i startoppstillingen, trolig til fordel for Ousmane Dembele, til tross for at franskmannen scoret i helgens ligakamp.

Samuel Umtiti og Sergi Roberto er fortsatt ute med skader, mens Rafinha og Arthur har fått selskap av Malcom i opptreningsrommet.

Mer fra Champions League: Liverpool må vinne hjemme mot Napoli

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Vidal; Messi, Suarez, Coutinho

Tottenham: Lloris; Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Winks, Dier; Son, Alli, Eriksen; Kane

TV og live stream

TV2 og Viasat har rettighetene til å sende Champions League i Norge, og denne kampen kommer til å bli sendt på Viasport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

Spilltips: Dobbelsjanse X2

Tottenham må vinne i dag, for de kan ikke regne med hjelp fra PSV i deres kamp mot Inter på San Siro. Barcelona må ikke vinne, men er selvsagt interessert i å igjen gå gjennom hele gruppespillet uten å tape en kamp.

Tottenham kommer virkelig til å kjempe om seieren, og vi tror de fint kan få med seg et godt resultat mot et Barcelona-lag som ikke MÅ vinne. Men, det er Barcelona.

Så vi kjører en dobbelsjanse her, og går for enten uavgjort eller Tottenham-seier til 1.87 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler