Tøff oppgave for Solskjærs menn mot Barcelona på Camp Nou i kveld

Camp Nou Barcelona Manchester United

Tilbake i mai 1999 ble en 26-åring fra Kristiansund United-legende da han avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München på Camp Nou. Snart 20 år senere står Ole Gunnar Solskjær her igjen, som manager for laget han ble matchvinner for, med et vanskelig utgangspunkt mot selveste Barcelona. Men samme resultat som i 99, 2-1-seier, vil være nok til å sende United videre til semifinalene.

Katalanerne slo Manchester United i Champions League-finalene i både 2009 og 2011. I årets 8-delsfinaler tok Manchester United seg videre mot Paris Saint-Germain med en fantastisk snuoperasjon på bortebane, mens Barcelona tok seg komfortabelt videre mot franske Lyon.

Barcelona har slitt med å komme seg videre fra kvartfinalene de siste sesongene, de tre siste har alle endt med tap. I fjor vant de 4-1 hjemme mot Roma, før de ble slått ut etter 0-3-tap i den italienske hovedstaden.

Ole Gunnar Solskjærs menn har ikke vært i en kvartfinale i Champions League på fem år. I den forrige, tilbake i 2014, ble det tap mot Bayern München (2-4).

Barcelona er 9 poeng foran Atlético Madrid på tabelltoppen i La Liga, og ser ut til å seile inn til nok et seriemesterskap. Manchester United på sin side kjemper en hard kamp om topp fire-plassering i Premier League. De ligger på 6. plass, to poeng bak Chelsea og Arsenal.

Fortsatt mange skader å ta hensyn til for Solskjær

Barcelona er ubeseiret på fantastiske 18 kamper i alle konkurranser (12-6-0). I helgen gjorde Valverde mange utskiftninger og spilte en skuffende 0-0-kamp mot Huesca. Verken Messi eller Suárez spilte det oppgjøret. Et lyspunkt var at Ousmane Dembélé var tilbake fra skade igjen og spilte 67 minutter av kampen. Backen Rafinha er ute med korsbåndsskade hos vertene.

Manchester United har tapt fire av sine seks siste kamper I alle turneringer. Deilig da for Solskjær at det ble 2-1-seier mot West Ham på lørdag etter to straffesparksmål fra kaptein Paul Pogba. Skadelista til de røde djevlene er fortsatt ganske lang. Ander Herrera, Eric Bailly og Antonio Valencia er alle tre ute. Nemanja Matic og Alexis Sánchez kan være tilbake, men det er foreløpig usikkert, og de to vil bli testet opp mot kampstart.

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Messi, Suarez, Coutinho

Manchester United: De Gea; Dalot, Lindelof, Smalling, Darmian; McTominay, Fred, Pogba; Rashford, Lukaku, Martial

Spilltips: Begge lag scorer + Over 2.5 mål

Manchester United må vinne I kveld. Med andre ord må de score mål. Barcelona på sin side trenger ikke score mål, de bare pleier å gjøre det veldig ofte. Allerede her har man to mål. Og scorer Barcelona ett mål, ja da må United score to, og vipps så er vårt spill inne. Vi ser på dette som veldig plausibelt, og det kan gjerne bli enda flere mål også.

Begge lag scorer pluss over 2.5 mål gir oddsen 1.96 hos Betsson, det er vårt spill i kveld!

Hvor ser du Barcelona mot Manchester United?

TV 2 og Viasat deler I år på rettighetene til å vise Campions League. Dette oppgjøret kommer til å være tilgjengelig på kanalen TV 2 Sport 1, og på strømmetjenestene TV 2 Sumo og på Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler