Barcelona uten Messi i tre uker – I kveld venter et Inter-lag i form på Camp Nou

Gruppe B er en av de tøffeste gruppene i denne sesongens Champions League, med Barcelona, Inter, Tottenham og PSV Eindhoven. De to motstanderne i dette oppgjøret står med full pott så langt, og poeng, i tillegg til at Tottenham avgir poeng borte mot PSV, vil gjøre det svært tøft for engelskmennene å slå tilbake i gruppen.

Barcelona – Inter Milan
Camp Nou, Barcelona
Champions League. Gruppe B
Onsdag klokken 21:00

Odds hos Unibet – 1: 1.55 X: 4.45 2: 6.45

Barcelona åpnet gruppespillet med et smell da PSV ble knust 4-0 på hjemmebane i den første kampen. Det ble etterfulgt av en meget sterk 4-2-seier over Tottenham på Wembley for tre uker siden.

Inter på sin side havnet under både hjemme mot Tottenham og borte mot PSV i sine to første kamper, men snudde begge oppgjørene mesterlig til 2-1 begge gangene. Med andre ord vil en vinner av kampen i kveld mer eller mindre være klar for åttendedelsfinale i februar.

I hjemlig serie tok Barcelona i helgen en sterk 4-2-seier mot Sevilla, som før helgens runde var serieleder i La Liga. Dermed tok Barcelona igjen over førsteplassen i serien etter en noe ujevn start på denne sesongen. Etter ni seriekamper står katalanerne med fem seire, tre uavgjorte og ett tap.

Etter en heller dårlig start på sesongen med tap borte mot Sassuolo og uavgjort hjemme mot Torino står Inter nå med fem strake seire i Serie A. Seiersrekken ble toppet med 1-0 mot byrival AC Milan søndag kveld. Som så mange ganger før var det Mauro Icardi som ble den store helten for Inter.

Forrige gang de to klubbene møttes var tilbake i sesongen 2009/10, da det ble hele fire oppgjør totalt. Først endte det 0-0 på Giuseppe Meazza og 2-0 på Camp Nou i gruppespillet, før de møttes igjen i semifinalene. Der vant Inter 3-2 sammenlagt, og vant til slitt hele turneringen.

Barcelona uten Messi

En gledelig seier mot Sevilla i helgen ble ødelagt av at Messi tidlig måtte ut med et brudd i armen, en skade som kommer til å plassere han på sidelinjen i minst tre uker.

Ellers er fortsatt både Thomas Vermaelen og Samuel Umtiti ute med skader. Valverde har kun to midtstoppere igjen å velge i, Pique og Langlet, og har dermed ikke råd til flere skader i midtforsvaret.

Inter er uten sin nyinnkjøpte stjerne Radje Nainggolan, som skadet ankelen i helgens kamp mot Milan. Inter-sjef Luciano Spalletti må også klare seg uten Dalbert, Roberto Gagliardini og Joao Mario.

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Dembele, Suarez, Coutinho

Inter: Handanovic; Vrsaljko, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Brozovic, Vecino; Perisic, Martinez, Politano; Icardi

TV og live stream

Viasat og TV2 deler på rettighetene til denne sesongens Champions League, og dette oppgjøret kan du få sett på TV-kanalen TV2 Sport 1 og på strømmetjenesten Viaplay.

Oddstips: Borteseier – Pengene tilbake ved uavgjort

Odds Bookmaker Bonus Link
4.90
Unibet
1000 kr

Barcelona er uten sin største stjerne, Messi, selv om det ikke alltid nødvendigvis har betydd at Barcelona gjør det særlig dårligere. Men i år kan det virke som at teknikeren er viktigere for laget enn på lenge, og spesielt bakover er det flere ting som ikke stemmer helt for spanjolene, noe 11 baklengs på de første ni ligakampene antyder.

Inter kommer med stor selvtillit, og med en Icardi i storform er dette alt annet enn en sikker hjemmeseier. Vår magefølelse sier Inter-seier, men vi graderer oss litt og går for Inter-seier, men pengene tilbake ved uavgjort.

Det gir fine 4.90 i odds hos Unibet!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler