Uavgjort mot Atlético ikke godt nok for å sikre Chelsea gruppeseieren

Chelsea – Atlético Madrid
Stamford Bridge, London
Champions League, gruppe C
Tirsdag klokken 20.45

Chelsea må vinne for å sikre førsteplassen i gruppen, mens Atlético må vinne for å ha sjans om avansement. Mye er med andre ord på spill på Stamford Bridge tirsdag kveld.

Roma kan stjele førsteplassen

Chelsea leder Champions Leagues gruppe C så langt med ti poeng på de første fem kampene. Roma følger på plassen bak med åtte mens Atlético Madrid er tredjemann med seks poeng. Aserbajdjanske Qarabaq innehar sisteplass med to poeng og er ute av kampen om avansement.

Chelsea spilte 3-3 hjemme mot Roma, mens Roma vant sin hjemmekamp mot engelskmennene hele 3-0. Ved uavgjort eller tap til Chelsea og Roma-seier tirsdag kveld vil dermed sende Roma forbi og på førsteplass grunnet på innbyrdes oppgjør.

Enda håp for Atlético

Skulle Atlético vinne sin bortekamp mot Chelsea, og Roma spille uavgjort eller tape hjemme for Qrabaq vil Atlético ta andreplassen fra Roma, også det på innbyrdes oppgjør. Atlético spilte 0-0 borte og vant 2-0 hjemme mot Roma.

Skulle det ikke gå veien for Atlético Madrid er de uansett sikret spill i utslagsrundene i Europa League. Der vil de komme inn i 32-delsfinalen sammen med resten av tredjeplassene i Champions League og de to beste fra hver gruppe i Europa League.

Hazard sikret ligaseieren i helgen

Newcastle var på besøk på Stamford Bridge i helgen, og det var gjestene som startet best da Dwight Gayle sørget for 1-0 til Newcastle allerede etter tolv minutter.

Men mål av Eden Hazard og Alvaro Morata sørget for 2-1-ledelse for Chelsea til pause, og nok et mål av Hazard i det 74. minutt fastsatte resultatet til 3-1 etter full tid.

Det plasserer Chelsea på tredjeplass på Premier League-tabellen, men hele 11 poeng bak suverene Manchester City på førsteplass.

Tok innpå lagene foran

Atlético Madrid tok imot Real Sociedad på Wanda Metropolitano lørdag, og mål av Filipe Luis og Griezmann sørget for at de vant 2-1, og dermed rykket fra Real Madrid på tabellen, som bare klarte 0-0 borte mot Athletic.

Atletico befinner seg nå på en tredjeplass på La Liga-tabellen med 30 poeng på 14 serierunder. Valencia, som tapte 0-1 for Getafe på bortebane i helgen ligger på plassen foran med 31 poeng.

Barcelona er enda ubeseiret og leder med sine 36 poeng, selv om de i helgen bare ikke mer enn 2-2 hjemme mot Celta Vigo.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre i to tidligere gruppespill før denne sesongen. I sesongen 2009/10 endte det 4-0 på Stamford Bridge og 0-0 i Spania.

I gruppespillet i 2004/05-sesongen stakk Atletico av med alle tre poengene på bortebane da de vant 1-3, og også denne gang endte det 0-0 oi Madrid.

Lagene møttes også i supercup-finalen i 2012 som vinnere av henholdsvis Champions League og Europa League. Da vant Atletico hele 4-1 på Stade Louis ll i Monaco.

Skader og suspensjoner

Chelsea må klare seg uten spissreserve Michy Batshuayi som er ute med en ankelskade, men ellers er troppen til hjemmelaget både skade- og suspensjonsfri.

For Atlético sin del er Juanfran ute i to uker med en hamstringsskade, men heller ikke Atlético har flere spillere utilgjengelige til tirsdagens kamp.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Om du ønsker å se kampen på tv vil den bli sendt på tv-kanalen Viasport 2. Vil du heller live streame den vil den være tilgjengelig på Viasat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay.

Odds på kampen mellom Chelsea og Atlético Madrid.

Bet365 har Chelsea som favoritter i denne kampen med relativt høy odds, 2.10. Tror du Atlético stikker av med seieren gir dem deg 3.75 i odds, og om du vil spille på uavgjort er oddsen satt til 3.50.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler