Champions League 1/8-delsfinale: Chelsea – Barcelona

Chelsea kommer fra 4-0 hjemme mot Hull i den femte runden av FA-cupen i helgen mens Barcelona vant komfortabelt 2-0 borte mot Eibar i La Liga. Nå møtes de på Stamford Bridge, og med Barcelonas fantastiske form så langt denne sesongen er dem sett på som ganske klare favoritter. Les deg opp på dette gigantmøtet i Champions League i kveld.

Infografikk, Chelsea – Barcelona:

Loading...

Loading…

Tidligere møter

Som nevnt ovenfor har de to klubbene møtt hverandre hele fire ganger tidligere i utslagsrundene av Champions League de seneste årene. Og kveldens hjemmelag har hatt et godt tak på gjestene de senere sesongene, Chelsea har ikke tapt mot Barcelona siden 1-2-tapet på Stamford Bridge i tilsvarende runde i 2006.

Totalt har de to klubbene spilt 15 kamper mot hverandre i Champions League. Det har endt med fem seire til Chelsea, fem uavgjorte og fem seire til de spanske serielederne.

Skader, suspensjoner og forventede lagoppstillinger

Chelsea kommer til dette oppgjøret med David Luiz og Tiemoué Bakayoko utilgjengelige grunnet skader, mens Ross Barkley fortsatt sliter med sin hamstringsskade og vil trolig heller ikke spille i kveld.

Forventet lagoppstilling, Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso; Hazard, Pedro; Morata.

For Barcelona og manager Ernesto Valverde er Nélson Semedo suspendert mens det enda kan være for tidlig for Thomas Vermaelen, men han er med til London.

Forventet lagoppstilling, Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Paulinho, Rakitić; Iniesta, Messi, Suárez.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler