Tøff oppgave venter Celtic på hjemmebane i Champions League i kveld

Celtic – Bayern Munchen
Celtic Park, Glasgow
Tirsdag klokken 20.45

Celtic Park er klar for storfint besøk i kveld når de regjerende tyske ligamesterene Bayern Munchen møter Celtic i Champions League. Les mer og få live stream til kampen.

Overlegen forrige kamp

Det er kun to uker siden de to klubbene møttes sist, på Allianz Arena i Munchen, en kamp Bayern Munchen vant enkelt med 3-0.

Thomas Müller, Joshua Kimmich og Mats Hummels sørget for målene forann et fullsatt stadion, 70 000 for å være helt korrekt.

Det var Celtics andre tap i gruppen, og bayern Munchens andre seier. Så langt befinner de seg på heholdsvis tredjeplass med tre poeng og andreplass med seks poeng.

Paris Saint-Germain leder gruppen med tre seire av tre mulige mens Anderlecht ligger sist med null poeng og ser sjanseløse ut til å klare å komme seg videre.

Hard konkuranse i serien

Celtic gikk gjennom fjorårets skotske Premier League uten å tape en eneste kamp, og vant i tillegg den skotske FA-cupen, men i år får de overraskende konkuranse om ligatittelen.

Og det er ikke den gamle storheten Rangers, selvom de med sin tredjeplass også er med i kampen. Men Aberdeen, som vant sitt hitil siste av fire ligatrofé helt tilbake i 1984/85.

Etter elleve spilte serierunder er de rødkledde kun ett poeng bak Celtic på tabellen. Celtic har åtte seire og tre uavgjorte og 27 poeng mens Aberdeen har åtte seire, to uavgjorte og étt tap.

Vant toppkamp

Bayern Munchen klatret til førsteplass på Bundesliga-tabellen for første gang denne sesongen i helgen da de vant 2-0 mot tredjeplasserte RB Leipzig.

Borussia Dortmund, som hadde ledet helt siden første serierunde ble plassert ned på andreplassen etter at de gikk på ett overraskende 4-2-tap borte mot Hannover.

Til helgen møtes Dortmund og Bayern på Westfalenstadion.

Skader og suspensjoner

Celtics midtbanespiller Ntcham er tilgjengelig igjen etter en ankelsakde, men Patrick Roberts må stå over på grunn av en hamstringgskade. Han ble byttet ut i helgens ligakamp og må belage seg på noen uker på sidelinjen.

Robert Lewandowski er ikke med til Skottland grunnet en lårskade han fikk i helgens ligakmap mot RB Leipzig, han er igjen i Tyskland sammen med Manuel Neuer, Juan Bernat, Thomas Müller og Franck Ribery.

Tidligere møter

Utenom det første oppgjøret i årets gruppespill for to uker siden har de to klubben kun møtt hverandre to ganger tidligere, også det i Champions League.

Det var tilbake i gruppespillet i sesongen 2003/04. Den gangen vant Bayern Munchen sin hjemmekamp 2-1 mens det ble 0-0 på tilsvarende oppgjør på Celtic Park.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er Viasat som har rettighetene til å sende Champions League i Norge og kampen vil derfor være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se den på tv så vises den på Viasport 3 mens den vil være tilgjengelig på deres live-streamingtjeneste Viaplay om du ønsker å live streame den på nett.

Odds for kampen på bet365 er som følger:

Celtic: 9.00

Uavgjort: 5.50

Bayern Munchen: 1.36

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler