Kan «Moi» og Basel overraske hjemme mot suverene Manchester City?

En svært tøff oppgave venter Mohamed Elyounoussi og Basel når suverene Premier League-ledere Manchester City kommer på besøk på St. Jakob Park i kveld.

FC Basel 1893 – Manchester City FC
St. Jakob Park, Basel
Champions League, 1/8-delsfinale, første kamp
Tirsdag klokken 20.45

Kan gå glipp av sitt første seriemesterskap på ni sesonger

Basel er regjerende mester i den sveitsiske superligaen for åttende gang på rad etter å ha vunnet den øverste sveitsiske ligaen alle sesongene siden 2009/10.

Men i år har Young Boys gitt de blå-røde meget tøff konkurranse, og ligger etter 21 spilte ut av totalt 36 serierunder fem poeng foran Basel på tabellen.

Den sveitsiske Superligaen består av totalt ti lag der de spiller totalt fire ganger mot hverandre, to ganger hjemme og to ganger borte. Vinneren går inn i playoff-runden av Champions League mens andreplassen får en plass i andre kvalifiseringsrunde. Kun sisteplassen rykker ned.

Cruiser inn til ligagull

Det er ikke mange mennesker igjen som tror årets Premier League-gull havner noe annet sted enn i Manchester, den lyseblå delen av Manchester.

Med kun elleve serierunder igjen av den engelske toppdivisjonen har Manchester City hele 16 poeng ned til byrival Manchester United, mens Liverpool og Chelsea på tredje- og fjerdeplass er henholdsvis 18 og 19 poeng bak.

God mot engelsk motstand

Basel gjorde det godt i en relativt tøff gruppe når gruppespillet i sesongens Champions League ble spilt utover høsten i fjor. Benfica og Manchester United måtte ta til takke med null poeng på St. Jakob Park, mens CSKA Moskva og Benfica ble slått på bortebane.

Det sørget for 12 poeng og en andreplass i gruppe A bak Manchester United. Seieren mot Manchester United var den femte mot engelsk motstand for Basel de senere årene.

Tilbake i 2013/14-sesongen vant Basel begge gruppespillskampene sine mot Chelsea i Champions League, mens Tottenham ble holdt til uavgjort i begge oppgjørene i kvartfinalene av Europa League sesongen før.

Manchester United fikk også gjennomgå i gruppespillet i Champions League tilbake i 2011/12-sesongen, 3-3 borte og 2-1 på hjemmebane.

Jakter sin første CL-finale

Manchester City vant alle sine kamper i gruppespillet mot Shakhtar Donetsk, Napoli og Feyenoord i gruppe F bortsett fra den siste bortekampen mot Shakhtar Donetsk, og vant dermed gruppen.

Og med det sure tapet på bortemål etter 6-6 sammenlagt mot Monaco i tilsvarende runde forrige sesong er det et meget tent Manchester City-lag som venter Basel i dag.

Seminfinaletapet mot Real Madrid for to sesonger siden er det nærmeste klubben har vært Champions League-suksess, og den hardt satsende klubben har som uttalt mål å vinne Champions League i nåværende eller en av de nært forestående sesongene.

Lagnyheter og forventede startoppstillinger

Dagens hjemmelag og manager Raphael Wicky må klare seg uten keeper Germano Vailati som er ute med en skulderskade, i tillegg er Éder Álvarez Balanta og Luca Zuffi usikre.

Forventet lagoppstilling, Basel: Vaclík; Lacroix, Suchý, Balanta; Lang, Frei (Zuffi), Xhaka, Petretta; Elyounoussi, Van Wolfswinkel, Oberlin.

Leroy Sané, Gabriel Jesus og Benjamin Mendy er alle utilgjengelig for Pep, men spanjolen kan uansett stille et meget sterkt lag i kveldens kamp.

Forventet lagoppstilling, Manchester City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko; Fernandinho, Bernardo Silva, David Silva, De Bruyne, Sterling; Agüero.

Odds for kampen mellom Basel og Manchester City

Man kan tjene gode penger om troen på en Basel-seier i dag skulle gå inn. Med en odds på 11.00 er Basel det laget i første utslagsrunde av Champions League bookmakerne har minst troen på. Manchester City-seier gir deg 1.33 tilbake mens en uavgjort gir 5.50.

Oddsen er hentet fra bet365.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler