Sporting kan knuse Juventus CL-drøm med seier borte over Barcelona

FC Barcelona – Sporting CP
Camp Nou, Barcelona
Champions League, gruppe D
Tirsdag klokken 20.45

Barcelona er sikret videre avansement i Champions League mens Sporting med seier kan gå forbi Juventus på andreplass om de snubler borte mot Olympiakos.

Førsteplassen sikret

Barcelona har allerede sikret seg førsteplassen i gruppen ved å vinne tre og spille to uavgjort med en målforskjell på 7-1 på de første fem gruppespillskampene.

Det gir dem 11 poeng, tre mer enn Juventus på andre. Men seier hjemme og uavgjort borte mot de italienske mesterne sikrer dem førsteplass uansett utfall av kveldens kamper.

Kan gå forbi Juventus ved seier

Og om Juventus skulle snuble i sin bortekamp mot Olympiakos og kun klare uavgjort eller tape åpner det seg opp muligheter for Sporting CP, som ligger poenget bak på tabellen.

Uavgjort vil uansett ikke være nok, selv om Juventus skulle tape, da Juventus har én seier og uavgjort mot Sporting og dermed uansett vil ta plassen over grunnet de innbyrdes oppgjørene.

Leder klart tross kun uavgjort i helgen

Barcelona tok i helgen imot Celta Vigo på Camp Nou til dyst i La Liga, men mål av både Messi og Suarez var ikke nok til å hindre gjestene å ta med seg 2-2 og ett poeng hjem til Vigo.

Det var sesongens tredje uavgjort i ligaen, og Barcelona er dermed fortsatt ubeseiret i La Liga, og er med sine 36 poeng etter 14 seriekamper fem poeng foran andreplasserte Valencia.

De to Madrid-konkurrentene Atletico Madrid og Real Madrid følger på plassene bak med henholdsvis 30 og 28 poeng.

Camp Nou Barcelona

Kampen spilles på Barcelona sin hjemmebane Camp Nou, som er Europas største med sin kapasitet på nesten 100.000 tilskuere.

Jakter sin første ligatittel på 16 år

Sporting CP har ikke vunnet den portugisiske toppdivisjonen Primeira Liga siden sesongen 2001/02, men er i år virkelig med i gullkampen etter snart halvspilt sesong.

Med sine 10 seire og tre uavgjorte på de første 13 seriekampene befinner klubben seg på andreplass med samme poengsum som ligaleder Porto, kun målforskjellen er dårligere.

Tidligere møter

Ved èn tidligere anledning har Barcelona og Sporting CP spilt i samme gruppe i Champions League, tilbake i sesongen 2008/09.

Den gangen stakk Barcelona av med seieren i begge kampene. 3-1 endte det på Camp Nou mens det ble hele syv mål og 5-2-seier til Barcelona på Jose Alvalade stadion.

Skader og suspensjoner

Det er usikkert om Barcelona som gruppevinner kommer til å spare spillere i kveldens oppgjør, men Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Javier Mascherano og Andrés Iniesta er alle utilgjengelige grunnet forskjellige skader.

For Sporting CP sin del er kun Jonathan Silva på skadelisten med sin kneskade som kommer til å holde han på sidelinjen frem til begynnelsen av februar neste år.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Kampen vil bli vist på fjernsyn i Norge via tv-kanalen Viasat Sport 3.

Ønsker du å live streame kampen vil den være tilgjengelig på Visat sin egen live-streamingstjeneste Viaplay, sammen med resten av kveldens Champions League-kamper.

Odds på kampen mellom Barcelona og Sporting CP

Barcelona blir holdt til ganske klare favoritter hos bookmakerne, bet365 gir en odds på 1.36 for Barcelona-seier og hele 9.00 for at Sporting skal stikke av med seieren. Om man tror på uavgjort gir dem deg en odds på 5.50.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler