Barcelona tar i mot et Olympiakos i svak form på Cam Nou

Barcelona – Olympiakos
Camp Nou, Barcelona
Onsdag klokken 20.45

Første og sisteplassen i Champions Leagues gruppe D møtes når Barcelona tar i mot Olympiakos på Camp Nou onsdag. Les mer og finn live stream til kampen her.

To seire av to mulige

Barcelona har, som i La Liga, åpnet Champions League meget godt denne sesongen. Så langt har de slått Juventus 3-0 hjemme og Sporting CP 0-1 borte.

I La Liga tapte laget sine første poeng for sesongen da de spilte uavgjort 1-1 borte mot Atletico Madrid lørdag, men leder fortsatt med fire poeng ned til Valencia på andreplass etter åtte runder.

Nesten comeback

Olympiakos på sin side har tapt begge sine første gruppespillskamper. 2-3 hjemme mot Sporting CP og 2-0 borte mot Juventus. I den første kampen mot Sporting lå de under 0-3 til det gjensto étt minutt av ordinær tid, men sluttspurten kom akkurat for sent.

Også i hjemlig serie har de åpnet relativt dårlig, der de regjerende seriemesterene ligger på en sjetteplass så langt med 11 poeng på syv kamper. Det er dog bare fire poeng opp til PAOK på førsteplass.

Klubben vant i helgen 3-4 borte mot Panionios etter to strake tap for Atromitos hjemme (0-1) og AEK Athen borte (3-2).

Elabdellaoui skrev ny kontrakt

Omar Elabdellaoui har vært inn og ut av laget i starten av sesongen, og har totalt fem kamper fra start så langt i både serie og Champions League.

Til tross for at han ikke har full tillit har han skrevet under en ny kontrakt som binder han til Olympiakos fram til etter sesongen 2020/21.

Elabdellaoui Olympiakos

Messi i storform

Den gode sesongstarten for Barcelona er mye takket være en Lionel Messi som har vært i storslag for klubben, og også reddet VM for Argentina i den forrige landskampen.

Der scoret han alle tre målene mot Ecuador borte, noe som sikret at Argentina fikk direkteplass og kvalifiserte seg til neste års VM i Russland.

Tidligere møter

De to klubbene har aldri før møttes, hverken i offisielle turneringer eller i vennskapskamper.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må fortsatt klare seg uten sommerens storsignering, Ousmane Dembélé, som er ute til over nyttår med en ødelagt lårmuskel. Dessuten er Rafinha ute til slutten av november med en dårlig minisk og Arda Turan er usikker grunnet en slagskade på foten.

For Olympiakos sin del er kun Ben Nabouhane uaktuell grunnet en hofteskade og trener Takis Lemonis kan stille med så og si fulltallig mannskap i denne uhyre vanskelige bortekampen.

Camp Nou

Sannsynlige lagoppstillinger:

Barcelona:

Ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Deulofeu, Suarez, Messi

Olympiakos:

Proto; Elabdellaoui, Cisse, Nikolaou, Figueiras; Odjidja-Ofoe, Romao, Pardo, Fortounis, Seba; Ansarifard

Hvordan ser du kampen i Norge?

Om du ønsker å se oppgjøret mellom Messi og Barcelona og Elabdellaoui og Olympiakos vil den bli sendt på tv på kanalen Viasport +, og på nett på Viasat sin nettjeneste Viaplay.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler