Atlético Madrid mot Arsenal – Wanda Metropolitano klar for semifinale i EL

Atlético Madrid – Arsenal
Wanda Metropolitano, Madrid
Europa Leagues semifinaler, andre kamp
Torsdag klokken 21.05

Atlético Madrids kroatiske høyreback Šime Vrsaljko klarte kunststykket å pådra seg sitt andre gule kort allerede før det klokken var passert 10 spilte minutter på Emirates forrige uke.

Kroaten var kanskje uheldig med det første gule kortet som kom etter to minutters spill, men når han planter knottene i ankelen til Arsenals franske spiss Alexandre Lacazette åtte minutter senere var det gule kortet helt korrekt idømt.

Men Det skulle gå 50 minutter med massivt Arsenal-press fra det røde kortet til Arsenal endelig klarte å overliste en meget god Jan Oblak, da Lacazette stanget kulen i det lengste hjørnet etter 61 minutter.

Det ble ikke flere Arsenal-mål, men takket være rotete forsvarsspill av Koscielny fikk Antoine Griezmann muligheten til å utligne ti minutter senere. Han trenger to forsøk, men Oblak og Griezmann sørger for at Atlético Madrid har et meget godt utgangspunkt foran torsdagens returmøte.

Lagnyheter

Atlético Madrid-trener Diego Simeone må ikke overraskende klare seg uten høyreback Šime Vrsaljko grunnet det røde kortet i første oppgjør. Og det gjør det ikke enklere at han også må klare seg uten backene Juanfran og Filipe Luis.

For Arsene Wenger sin del er Santi Cazorla og Mohamed Elneny fortsatt utilgjengelige grunnet skader, mens Pierre-Emerick Aubameyang selvsagt må stå over også denne kampen grunnet cupkarantenen han har etter å også ha spilt for Borussia Dortmund i Europa denne sesongen.

Forventede lagoppstillinger

Atlético Madrid (4-4-2): Oblak; Gimenez, Godin, Savic, Hernandez; Koke, Gabi, Saul, Correa; Costa, Griezmann

Arsenal (4-3-2-1): Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Wilshere, Ramsey; Ozil, Mkhitaryan; Lacazette

Kan du se kampen med live stream i Norge?

Kampen vil i Norge bli vist på TV-kanalen MAX. Har du ikke tilgang til den vil det være mulig å streame den på Discovery Network sin egen live streamingstjeneste Eurosport Player. Det vil ikke være andre muligheter for å live streame kampen lovlig på nett, dessverre.

Spilltips til kampen mellom Atlético Madrid og Arsenal

En åpen og spennende kamp venter oss på Wanda Metropolitano torsdag kveld, men hjemmelaget er favoritter til både å vinne kampen og gå videre. Arsenal er nødt til å score, noe som kan bli tøft borte mot et av verdens beste forsvarslag og en av verdens absolutt beste keepere.

Det vil åpne opp for kontringer for Atlético, og her er de som regel dødelig effektive. Vi tror Antoine Griezmann kommer til å finne seg selv i flere scoringsmuligheter, og blir tungen på vektskålen i oppgjøret.

Vi går for Griezmann-scoring når som helst, pluss hjemmeseier til 3.00 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler