Atalanta tar imot Lyon til kamp om gruppeseieren i EL-gruppe E

Atalanta BC – Olympique Lyonnais
Mapei stadion, Atalanta
Europa League, gruppe E
Torsdag klokken 19.00

Både Atalanta og Lyon er klare for utslagsrundene i Europa League på nyåret, torsdag skal de kjempe de om gruppeseieren i gruppe E.

Overlegen i gruppen

De to lagene som møtes på Mapei stadion torsdag er begge ubeseiret så langt i gruppespillet og står med tre seire og to uavgjorte hver.

Det første oppgjøret dem i mellom på Parc Olympique Lyonnais endte 1-1, og en eventuell vinner torsdag vil derfor sikre seg gruppeseieren.

Skulle det ende 0-0 eller 1-1 er det fordel Atalanta grunnet flere scorede mål, men skulle det ende uavgjort med 2-2 eller mer er det fordel Lyon grunnet flere scorede mål innbyrdes.

Everton knust av begge lagene

Everton er tabelljumbo i gruppe E og har blitt nedsablet av både Atalanta og Lyon i årets Europa League.

Atalanta sin forrige kamp var på Goodison park mot Everton, og de italienske gjestene vant hele 5-1 mot den kriserammede britiske klubben. I hjemmemøtet endte det med en 3-0-seier for laget fra nord-Italia.

Også Lyon har vunnet begge sine kamper mot Everton, men kan ikke skryte av like store sifre i sin bortekamp, den endte med 2-1-seier til franskmennene. På hjemmebane derimot var det ingen tvil i det som til slutt ble en komfortabel 3-0-seier.

Middelmådig Serie A-sesong

Atalanta er i årets Europa League-gruppespill grunnet sin svært imponerende fjerdeplass bak Juventus, Roma og Napoli i Serie A forrige sesong.

Men etter snart halvspilt sesong må man helt ned til tiendeplass for å finne Atalanta på Serie A-tabellen. Etter 15 runder står klubben med fem seire, fem uavgjorte og fem tap.

Klatret til andreplass

Da går det langt bedre for Lyon sin del, som etter 2-1-seieren borte mot Caen i helgen klatret helt opp til andreplass på Ligue 1-tabellen.

I fjor ble det en noe skuffende fjerdeplass for den franske storklubben, men i år ser det ut som Lyon igjen er PSG sin største utfordrer, som de også var i 2014/15 og 2015/16.

Hjemmebanen er finalearena

Men fjerdeplassen ga direkteplass i årets Europa League-gruppespill, som var det første hinderet på veien til finalen som denne sesongen blir holdt på deres egen hjemmebane, Parc Olympique Lyonnais.

32-dels, 16-dels, kvart- og semifinale venter nå før Lyon eventuelt kan spille Europa League-finale på sin egen hjemmearena.

Skader og suspensjoner

Atalanta har for øyeblikket ingen spillere som er skadet eller suspendert, og manager Gian Piero Gasperini vil trolig velge sitt beste mannskap for å prøve å sikre gruppeseieren.

Tidligere Chelsea-spiller Bertrand Traoré har en kneskade som kommer til å holde han på sidelinjen ut året, men utenom han er også Lyon sin tropp frisk og rask.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Det er ingen tv-kanaler som vil vise kampen mellom Atalanta og Lyon i Norge, men Discovery vil live streame den på sin egen live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Odds på kampen mellom Atalanta og Lyon

Ingen av de to lagene peker seg ut som en klar favoritt, men bookmakerne peker ut Atalanta som hjemmelag som svak favoritt. Bet365 gir deg 2.30 i odds for hjemmeseier, mens 3.20 er oddsen du får om du går for borteseier. Oddsen på uavgjort er satt til 3.60 hos bet365.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler