Røde Stjerne gjester Arsenal for første gang

Arsenal – Røde Stjerne Beograd
Emirates stadion, London
Torsdag klokken 21.05

Arsenal jakter sin fjerde seier av fire mulige i Europa League-gruppespillet når Røde Stjerne gjester Emirates stadion i London torsdag kveld.

Kan sikre avansement

I gruppe med Røde Stjerne, FC Köln og BATE Borisov har Arsenal så langt tatt tre seire av tre mulige og vil med seier i torsdagens kamp sikre en topp-to plassering i gruppe H.

Kampene spilt så langt har endt med en 3-1-seier hjemme mot Köln, 2-4-seier borte mot BATE Borisov og 0-1-seier borte mot torsdagens motstander, Røde Stjerne.

Røde Stjerne spiller for topp to

Den tidligere jugoslaviske stormakten Røde Stjerne har ikke vært i et europeisk gruppespill siden 2007/08-sesongen, men har i år imponert med flere gode resultater.

I kvalifiseringen til årets gruppespill i Europa League slo de blant annet ut tsjekkiske Sparta Praha 3-0 sammenlagt og russiske Krasnodar med 4-4 og flere bortemål.

I gruppespillet spilte de først 1-1 hjemme mot Bate Borisov før de vant 0-1 borte mot tyske Köln og tapte 0-1 hjemme for Arsenal i den forrige kampen for to uker siden.

Har en europeisk tittel

I motsetning til Arsenal så har faktisk Røde Stjerne et europeisk trofé å vise til. Den kom tilbake i sesongen 1990/91 da de slo Marseille i forgjengeren til Champions League, den europeiske cupen, på straffespark.

Kampen ble spilt på Stadio San Nicola i Bari, og laget til Røde Stjerne den gangen besto av stjerner som Vladimir Jugović, Miodrag Belodedici og Robert Prosinečki.

Røde Stjerne har flere kvart- og semifinaler å vise til fra tiårene før den finalen, men har som serbisk lag aldri klart å gjenta suksessen de hadde som jugoslavisk.

Ujevn sesongstart

Til tross for stor suksess så langt i Europa League har årets Premier League-start for Arsenal vært heller ujevn. Fra det brilliante i 2-5-seieren borte mot Everton for to serierunder siden til det håpløse da Liverpool knuste dem 4-0 i serierunde tre.

Ti serierunder inn i sesongen er Arsenal så langt på en femteplass på tabellen med 19 poeng, det er ni poeng opp til Manchester City på første, men kun fire skiller dem fra Manchester United på andre.

Overlegen i hjemlig serie

Den serbiske SuperLiga-sesongen har rukket å bli femten serierunder gammel og det er Røde Stjerne som innehar førsteplassen så langt, fire poeng forann Partizan Beograd på andre og hele ti forann Vojvodina på tredje.

Femten serierunder har gitt 40 poeng så langt og kun én uavgjort og étt tap. Tapet kom for fire serierunder siden da Napredak Krusevac vant 1-0 hjemme. Det var ett av kun tre innslupne mål til Røde Stjerne så langt.

Tidligere møter

Til tross for at det er to klubber med en stolt historie og en tradisjon for å spille i Europa var møtet de to klubbene i mellom for to uker siden det første noensinne.

Skader og suspensjoner

Calum Chambers er tilbake i trening etter å ha vært ute med lyskeskade og kan se ut til å rekke kampen sammen med Shkodran Mustafi. David Ospina derimot ser ut til å måtte stå over grunnet sin lyskestrekk.

Han slår følge med Danny Welbeck, Santi Cazorla og Sead Kolasinac som alle er utilgjengelig til misnt slutten av denne måneden.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er Discovery Networks som har rettighetene til å vise Europa League i Norge denne sesongen og kampen vil derfor bli vist på deres kanaler.

Ønsker du å se den på tv vil du kunne se den på Eurosport Norge. Ønsker du å live streame den vil den være tilgjengelig på deres live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Odds for kampen hos bet365:

Arsenal: 1.36

Uavgjort. 5.50

Røde Stjerne: 9.00

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler