Arsenal – Atlético Madrid – Wengers siste europeiske hjemmekamp

Arsenal – Atlético Madrid
Emirates stadion, London
Europa Leagues semifinaler, første kamp
Torsdag klokken 21.05

Med kun fire kamper igjen å spille i Premier League er det kun matematiske muligheter for Arsenal til å ta fjerdeplassen fra Tottenham, og dermed sikre seg Champions League-spill neste sesong.

Og når seier i Europa League-finalen automatisk gir plass i neste års Champions League-gruppespill er dette nå turneringen hvor Arsenal har den største muligheten til å hindre at klubben går glipp av spill i Europas gjeveste turnering to år på rad.

På La Liga-tabellen ser det betydelig lysere ut for Atlético Madrid sin del. Med fire kamper igjen å spille også her er klubben på en andreplass, men mye skal skje for at Barcelona gir fra seg førsteplassen. Med én kamp mindre spilt er klubben fra Catalonia 11 poeng foran Atlético.

Da er byrival Real Madrid et viktigere lag å følge med på for klubben. Real Madrid er fire poeng bak på tabellen, men også dem med én kamp mindre spilt enn Atlético Madrid.

Forrige uke fortalte Arsene Wenger at han kommer til å gi seg i Arsenal etter denne sesongen. For litt siden laget vi en infografikk som oppsummerte Wengers utrolige Arsenal-karriere.

Veien hit

Arsenal vant sin Europa League-gruppe i gruppe med Köln, BATE Borisov og Røde Stjerne. London-laget vant fire kamper, spilte én uavgjort og tapte en kamp, mot Köln på bortebane.

I sluttspillet har Östersund, AC Milan og CSKA Moskva alle måtte gå slukkøret hjem etter dobbeltoppgjør mot Arsenal.

Atlético Madrid på sin side kom inn i sluttspillet gjennom sin tredjeplass i Champions League i gruppe med Chelsea, Roma og Qarabag.

Og i sluttspillet har Ståle Solbakkens FC København, Lokomotiv Moskva og Sporting CP blitt slått ut med henholdsvis 5-1, 8-1 og 2-1 sammenlagt.

Lagnyheter

Arsenal må, som i alle Europa League kampene siden han ankom klubben, klare seg uten tidligere Borussia Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang. Ellers er også Santi Cazorla, Henrikh Mkhitaryan og Mohamed Elneny alle ute med skader.

Atlético-trener Diego Simeone Har backene Filipe Luis og Juanfran begge ute med skader, mens tidligere Chelsea-spiller Diego Costa ryktes å være spilleklar til i kveld etter å ha vært ute med en hamstringskade.

Forventede lagoppstillinger

Arsenal (4-3-3): Ospina; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Ramsey, Xhaka, Wilshere; Özil, Lacazette, Welbeck

Atlético Madrid (4-4-2): Oblak; Vrsaljko, Savic, Godin, Hernandez; Koke, Gabi, Saul, Vitolo; Costa, Griezmann

Hvordan live streame kampen i Norge

Kampen vil i Norge bli vist på TV-kanalen MAX. Har du ikke tilgang til den vil det være mulig å streame den på Discovery Network sin egen live streamingstjeneste Eurosport Player. Det vil ikke være andre muligheter for å live streame kampen lovlig på nett, dessverre.

Spilltips til kampen mellom Arsenal og Atlético Madrid

De fleste eksperter og bookmakere forventer et jevnspilt oppgjør, og vi likeså. Hos Unibet er Arsenal satt til små favoritter med 2.55 i odds. Og ettersom vi føler Arsenal-laget har fått en ny giv og nye krefter etter at Arsene Wenger offentliggjorde at han gir seg etter sesongen synes vi det er en svært fristende odds.

Vi går for hjemmeseier til oddsen 2.55.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler