Ajax sikrer avansementet i Champions League mot Benfica

Amsterdam Arena Ajax

Det ble et meget artig oppgjør i Portugal for et par uker siden, i en kamp som til slutt endte med 2-2. Sebastian Haller ble, som veldig ofte tidligere denne sesongen, den store snakkisen etter oppgjøret. Ikke bare fordi han scoret det siste målet som sikret Ajax uavgjortresultatet, men det var også han som scoret Benfica sitt første mål.

Dusan Tadic scoret kampens første mål, og det sto 1-1 til Pause. I den andre omgangen var det Roman Jaremtsjuk som sørget for at Benfica tok ledelsen, før nevnte Sebastian Haller, som er toppscorer for Ajax denne sesongen, sørget for 2-2, og dermed fordel Ajax før dette returmøtet.

Det hadde selvsagt vært et enda bedre resultat for Ajax om bortemålsregelen stadig var gjeldende, nå vil Benfica sikre seg ekstraomganger og potensielt straffesparkkonkurranse selv ved 0-0 eller 1-1.

Nederland har lettet sine strenge corona-restriksjoner, som gjennom vinteren sørget for at nederlandske lag ikke kunne ha tilskuere på stadion. Nå er det ventet et fullstappet Johann Cruyff Arena, noe som selvsagt betyr utrolig mye for Ajax, og som igjen sørger for at det er hjemmelaget som er klare favoritter før dette returmøtet.

(Artikkelen fortsetter under kampprogrammet)

[sports data-token=’KkV8HLHaJiBs6RSmRvIG2gniF51ci1qZ7XB9Tce0′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Kan bli nok et målrikt oppgjør

Ajax var helst ekstremt gode i høst, men har gjennom vinteren slitt mer, og slipper nå inn en god del flere mål, også i hjemlig liga. Men de er fortsatt ligaledere i Eredivisie, og det skal en skikkelig formdupp til for at de ikke sikrer seg tittelen. 77 scorede mål er også klart flest i Eredivisie.

Benfica er milevis langt bak Primeira Liga-lederere Porto, og befinner seg også bak Sporting CP på tabellen. Og med kun 1-1 hjemme mot Vizela i helgen er det ikke store muligheter for å sikre seg sin 38. tittel i hjemlig liga. Men selv om de ikke er helt der oppe å kjemper om tittelen, har de vist at de er glade i å score mange mål, og 66 er klart nest flest i ligaen, kun slått av suverene ligaleder Porto.

Forventede lagoppstillinger

Ajax: Onana; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Klaassen, Gravenberch; Antony, Berghuis, Tadic; Haller

Benfica: Vlachodimos; Lazaro, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Silva, Weigl, Taarabt, Everton; Ramos, Nunez

Spilltips: Ajax vinner og begge lag scorer

Som jeg er inne på lenger oppe i artikkelen, dette er to lag som er glad i å score mål, og som er klart best fremover på banen. Benfica bør nok score mål for å ha sjanse til å gå videre, noe som vil åpne opp rom for Dusan Tadic, Sebastian Haller og de andre meget habile offensive spillerne til hjemmelaget.

Og med Ajax sitt litt urovekkende dårlige forsvarsspill den seneste tiden er jeg ganske sikker på at Benfica vil få det de kommer for å gjøre, nemlig mål. Men scorer de nok? Det tviler jeg på, dette Ajax-laget er bedre enn Benfica, og med Haller i spissen tror jeg de scorer flere mål enn gjestene fra Portugal.

Ajax-seier pluss begge lag scorer gir fine 2.33 i odds hos NordicBet.

[odds data-token=’cAlx6Ya2evWflYgibRhZadlhXEMCBcbwnDHOWBrH’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler