Stuttgart tar i mot kriserammede Köln i Bundesliga fredag

To lag som har fått en vanskelig start på årets Bundesliga-sesong møtes fredag til dyst på Mercedes-Benz Arena fredag kveld. Les mer og finn live stream til kampen her.

Enda ikke vunnet

Köln har før denne kampen kun tatt étt usselt poeng i Bundesliga så langt, i bortemøtet med Hannover for to serierunder siden, og ligger desidert sist på tabellen med ett poeng etter syv serierunder.

Med kun to mål på de første syv kampene er laget som klarte å kvalifisere seg for Europe League forrige sesong ikke til å kjenne igjen.

Stuttgart med dårlig start også

Stuttgart rykket forrige sesong opp som vinner av 2. Bundesliga og det er ventet at laget vil kjempe om å unngå nedrykk i årets Bundesliga-sesong.

Så langt står laget med to seire, én uavgjort og fire tap på sine første syv kamper. Det plasserer dem på en fjortendeplass til nå, tre poeng over direkte nedrykksplass.

Skader og suspensjoner

Fredagens hjemmelag har flere spillere som er usikker til kampen, deriblant Christian Gentner, Matthias Zimmermann og Carlos Mané, som alle har vært ute i flere uker med forskjellige skader.

Det er også høyst usikkert om Holger Badstuber vil rekke kampen etter at han led en kneskade forrige uke. Emiliano Insua ser ut til å rekke kampen etter å ha vært ute i ca to måneder med en kneskade.

Köln på sin side har flere spillere som er langtidsskadet. John Cordoba er ute til november med en lårskade, Nikolas Nartey er ute til sent november med en skade i menisken og Jonas Hector er ute i to måneder til med en ankelskade.

Flere andre spillere er høyst usikker til kampen, som Christian Clemens, Timo Horn, Marcel Risse og Marius Laux.

Tidligere møter

Siden 1993 har de to lagene møtter 30 ganger i den øverste tyske divisjonen, og det er Köln som har det historiske overtaket.

De står med 12 seire mot Stuttgart sine seks, mens 12 har endt med uavgjort. Stuttgart har faktisk kun vunnet én av sine 15 hjemmekamper mot Köln. Målforskjellen er dog svært jevn med 43-44 i Kölns favør.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Per dags dato er det ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til Bundesliga i Norge. Det er derfor ingen mulighet for å se kampen på norsk TV.

Men det er fortsatt muligheter for dem som er glad i tysk fotball. Bet365 sender nemlig både denne og de fleste andre Bundesliga-kamper via deres live-streamingstjeneste.

Det eneste du behøver er en aktiv konto hos dem så ser du denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på konto eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler